Πολιτική

«Η Σοσιαλδημοκρατία «αντίδοτο» στον αριστερό λαϊκισμό και στον δεξιό νεοσυντηρητισμό»

Από την Κεντροαριστερή Κίνηση Κιλκίς ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Η «Κεντροαριστερή Κίνηση Κιλκίς» (Κ.Κ.Κ), θεωρεί ότι η σφοδρή σύγκρουση της Κυβέρνησης με την δύσκολη πραγματικότητα, μετά τις πρόσφατες εκλογές, δημιουργεί νέες ευνοϊκές συνθήκες για την επανασυσπείρωση των ευρύτερων δυνάμεων της Κεντροαριστεράς και για τη δημιουργία ενός σύγχρονου ισχυρού σοσιαλδημοκρατικού φορέα.

Για αυτό τον λόγο, μέλη και οι φίλοι της «Κεντροαριστερής Κίνησης Κιλκίς» (Κ.Κ.Κ) συναντήθηκαν την Τρίτη 13.10.15 και συζήτησαν τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες, ενεργοποίησης πολιτών της τοπικής κοινωνίας με στόχο την δημιουργία ενός πολιτικού φορέα που θα εκφράζει και σε τοπικό επίπεδο την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η ενίσχυση της Κεντροαριστεράς. Μια σύγχρονη ισχυρή Σοσιαλδημοκρατία στη ελληνική πολιτική σκηνή θα συμβάλλει στην αποφυγή της διχαστικής πόλωσης που ήδη εκτρέφει τον αριστερό λαϊκισμό και τον δεξιό νεοσυντηρητισμό. Θα ακυρώσει την αναβίωση του πελατειακού κράτους και του κομματικού συνδικαλισμού. Θα αποτρέψει ακριβώς τις παθογένειες που μας οδήγησαν στη σημερινή κρίση.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η παρουσία στο πολιτικό προσκήνιο των δυνάμεων που στηρίζουν ριζικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στην οικονομία, στην κοινωνία. Των δυνάμεων που μπορούν να καταπολεμήσουν τις κοινωνικές ανισότητες με αλληλεγγύη και με εφικτές πολιτικές, αποφεύγοντας παροχολογίες και ψεύτικες υποσχέσεις.

Των δυνάμεων που μπορούν να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης στηριγμένο στις αρχές της κοινωνικής συνοχής, της δικαιοσύνης, αναδιανομής και αλληλεγγύης ανάμεσα στις γενιές, της βιώσιμης ανάπτυξης και της οικολογίας.

Η «Κεντροαριστερή Κίνηση Κιλκίς» (Κ.Κ.Κ), χαιρετίζει την συμφωνία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τη συμμετοχή κινήσεων πολιτών και ανένταχτων δυνάμεων και στελεχών του ευρύτερου χώρου. Θεωρεί πως αποτελεί ένα ιδιαίτερα θετικό βήμα το οποίο θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα για τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

Ένα από αυτά θα πρέπει να είναι η εκκίνηση διαδικασιών για την διοργάνωση του ιδρυτικού συνεδρίου που θα αποσκοπεί στη δημιουργία ενός σύγχρονου φορέα της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας. Ένα ιδρυτικό συνέδριο ενότητας, ανανέωσης και προοπτικής, που με τη συμμετοχή κομμάτων, κινήσεων, προσωπικοτήτων του χώρου θα καθορίσει τις ιδεολογικές και πολιτικές συντεταγμένες της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας και θα διαμορφώσει ένα νέο δημοκρατικό συμμετοχικό μοντέλο κομματικής οργάνωσης και λειτουργίας, απορρίπτοντας κάθε είδους αρχηγισμό που παραπέμπει σε καταδικασμένες παλαιοκομματικές πρακτικές του παρελθόντος.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, ένα σημαντικό μέρος της συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αφιερώθηκε στην οργανωτική δομή που πρέπει να διαθέτει η «Κεντροαριστερή Κίνηση Κιλκίς» (Κ.Κ.Κ) για να συντονίζει σε μέγιστο βαθμό της πολιτικές της κινήσεις. Αποφασίστηκε, μετά την ολοκλήρωση των επαφών με πολίτες του Κιλκίς, που οι πολιτικές τους απόψεις συγκλίνουν με τις θέσεις της «Κεντροαριστερής Κίνησης Κιλκίς» (Κ.Κ.Κ), να πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των στελεχών για να καταλήξουν στην συγκρότηση της γραμματείας και τον καταμερισμό σε τομείς, με στόχο την αυξημένη πολιτική παρέμβασή της στα τοπικά δρώμενα».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]