Ζήτησαν εισιτήριο από ασθενή με πίεση που διακομίσθηκε 1 το πρωί στο ΚΥ Πολυκάστρου

Κοινωνία /

Πολίτης διακομίσθηκε στο κέντρο υγείας Πολυκάστρου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα σχεδόν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση λόγω αυξημένης αρτηριακής πιέσεως!
Και ενώ θα περίμενε κανείς τα στελέχη του ΚΥ να κινητοποιηθούν, όπως κινητοποιούνται σε κάθε έκτακτο και επείγον περιστατικό, και να ζητήσουν από τους συνοδούς ενημέρωση γιά την περίπτωση, αυτά επέδειξαν ιδιαίτερη σπουδή στο να ζητήσουν από αυτούς, και μάλιστα μετ’ επιτάσεως, να «κόψουν» το εισιτήριο των πέντε ευρώ!
Πρόκειται γιά καταγγελία που παραπέμπει σε …«θέατρο» του παραλόγου, όσον αφορά στην συμπεριφορά των στελεχών του ΚΥ Πολυκάστρου, και η οποία προσλαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις, από την στιγμή που προέρχεται ….από ιατρό, ενώ δεν διαψεύδεται και από την διοίκηση του τομέα υγείας του νομού!
Το πλέον εξωφρενικό του θέματος είναι, ότι η ίδια η πρόσφατη νομοθεσία, η οποία διέπει την λειτουργία των μονάδων υγείας και βάσει της οποίας θεσπίσθηκε το εισιτήριο των πέντε ευρώ, ορίζει με σαφήνεια, ότι το εισιτήριο αυτό δεν ισχύει στις περιπτώσεις εκτάκτων και επειγόντων περιστατικών!
Κατ’ αυτόν τον τρόπο τα όργανα υπηρεσίας του ΚΥ Πολυκάστρου την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα επέδειξαν μία «χοντροκομμένη» (γιά να μην χρησιμοποιηθεί άλλος χαρακτηρισμός) τυπολατρική προσήλωση στο γράμμα μιάς διάταξης, παρακάμπτοντας προκλητικώς και σε βαθμό πλήρους καταστρατήγησης μία «διπλανή» της, βάσει της οποίας έπρεπε και ώφειλαν να «πέσουν επάνω» στο περιστατικό και να αντιμετωπίσουν αμέσως το πρόβλημα του ασθενούς.
Προφανώς, κατά την κρίση τους, η διακομιδή ασθενούς με συστολική πίεση (μεγάλη) πάνω …από 20, σε ημιλιπόθυμη, όπως αναφέρθηκε κατάσταση, και με τους συνοδούς του αλαφιασμένους από την αγωνία …δεν συνιστά «έκτακτο και επείγον περιστατικό»!
Εν προκειμένω, ο τομέας της δημόσιας υγείας, ο οποίος ήδη καταταλανίζεται από μύρια όσα προβλήματα σε όλα τα επίπεδα λόγω των συνεπειών της κρίσης, δέχεται πλήγμα και εκ των ένδον, καθώς δημιουργείται η αίσθηση, ότι γιά κάποια διοικητικά στελέχη του προέχει μία κακώς εννοούμενη τήρηση των τύπων της κείμενης νομοθεσίας, εν ονόματι μιάς κακώς εννοούμενης λειτουργικής ευρυθμίας των μονάδων, και όχι η υγεία των πολιτών που καταφεύγουν σ’ αυτές τις μονάδες με την ελπίδα της επιτυχούς αντιμετωπίσεως των όποιων προβλημάτων.
Η διοίκηση υγείας νομού Κιλκίς οφείλει να τοποθετηθεί δημοσίως επί της συγκεκριμένης καταγγελίας και να αναλάβει πρωτοβουλίες γιά την αποφυγή στο εξής παρομοίων περιστατικών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Διήμερη επίσκεψη στο Κιλκίς του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστου Παπαστεργίου

Διήμερη επίσκεψη στο δήμο Κιλκίς θα πραγματοποιήσει, αύριο Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, κλιμάκιο στελεχών της περιφερειακής παράταξης, […]