Γενικά

«Κέντησε» με τα αριστοτεχνικά της κεντήματα η Σ.Σημαντήρη-Σιδηροπούλου


Εξέπληξε ευχάριστα η οδοντίατρος Σοράγια Σημαντήρη – Σιδηροπούλου με τις χειροποίητες δημιουργίες της στο κέντημα το πολυπληθές κοινό που παρέστη στα εγκαίνια της ατομικής της έκθεσης χειροποίητου κεντήματος την Κυριακή 19.4.15 στην καπναποθήκη της «Αυστροελληνικής».
Φίλοι της τέχνης του κεντήματος αλλά και απλοί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν από κοντά τα λεπτοδουλεμένα εργόχειρα της εκθέτριας σε όλες σχεδόν τις εκφάνσεις του κεντήματος (σταυροβελονιά σε καμβά, σταυροβελονιά σε εταμίν, βυζαντινή βελονιά σε τσεβρέ και λινό ύφασμα και έργα καρέ, σεμέν, τραπεζομάνδηλα, πίνακες, παιδικά κεντήματα, σελιδοδείκτες, πουγκιά με ευρηματική λεζάντα).
”Τα έργα χειρός είναι έργα Τέχνης. Κοντά στην γυναίκα που κεντώντας κεντάει τα όνειρα με τις κλωστές, ονειρεύεται ένας άντρας και ένα παιδί. Η γυναίκα γίνεται η αφορμή, φορέας ζωής και προτείνει μια καινούργια θεώρηση στην ζωή”. Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων προλογίζοντας την έκθεση ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας, πολιτισμού, δόμησης, διαφάνειας Δημήτρης Τσαντάκης.
Η λειτουργία της έκθεσης ολοκληρώνεται σήμερα.
Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]