Γενικά

Συμβολικός αποκλεισμός οδού από κάτοικους των γ΄εργατικών κατοικιών

Σε συμβολικό αποκλεισμό του τμήματος της επαρχιακής οδού Κιλκίς-Πολυκάστρου μπροστά από το γ’ συγκρότημα εργατικών κατοικιών Κιλκίς «Αγιοι Ανάργυροι», προχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης 14.515 οι κάτοικοι του εν λόγω συγκροτήματος.

Η ενέργεια αυτή εντασσόταν στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους γιά ασφαλή πρόσβαση στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου γιά οχήματα και πεζούς, μετά τα αρκετά τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, που σημειώθηκαν σ’ αυτό, με αποκορύφωμα το πρόσφατο που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο νέου και τον σοβαρό τραυματισμό μεσηλίκου.

Οι κάτοικοι ζητούν την λήψη μέτρων και τις όποιες παρεμβάσεις ενδείκνονται γιά την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, διαμαρτυρόμενοι συγχρόνως γιά την χορήγηση άδειας κατοίκησης του συγκροτήματος, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες υποδομές ως προς την πρόσβαση και την ασφάλεια.

ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣε λακωνική ανακοίνωση-ψήφισμα, που απευθύνεται προς όλες τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, αναφέρονται τα εξής:

«Όλοι οι κάτοικοι του συγκροτήματος εργατικών κατοικιών «Αγιοι Ανάργυροι» συγκεντρωθήκαμε γιά να διαμαρτυρηθούμε γιά την παράνομη άδεια, που δόθηκε να κατοικηθούν οι εργατικές κατοικίες, χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές γιά την ασφάλεια των κατοίκων. Απευθυνόμαστε στις αρμόδιες αρχές, ζητώντας να προβούν αμέσως σε προσωρινή λύση του προβλήματος έως ότου βρεθεί μία πιό μόνιμη».

Στην συγκέντρωση παρέστη ο περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Θωμαϊδης, ο οποίος συζήτησε με εκπροσώπους των κατοίκων, στους οποίους και δήλωσε, ότι με παρέμβαση της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς θα τοποθετηθούν σηματοδότες προειδοποίησης (κίτρινα σινιάλα) γιά μείωση ταχύτητας ενώ έχουν ήδη τοποθετηθεί σήματα τροχαίας, που περιορίζουν το όριο ταχύτητας διέλευσης από το επίμαχο τμήμα στα 50 χιλιόμετρα, και στα σημεία όπου αυτό ήταν 70. Επίσης, θα πυκνώσουν οι έλεγχοι της τροχαίας γιά παράβαση του ορίου όχι μόνον μπροστά από τον χώρο του ΚΤΕΟ Κιλκίς αλλά και μπροστά από αυτόν των εργατικών κατοικιών.

Ο κ. Θωμαϊδης τόνισε, ότι τα μέτρα είναι προσωρινά, καθώς σχεδιάζεται η κατασκευή υποδομής υποχρεωτικής κυκλικής πορείας ακριβώς μπροστά από το σημείο των εργατικών κατοικιών, όπου σήμερα βρίσκεται η στάση λεωφορείου.

Ζήτησε δε την υποστήριξη των κατοίκων στις ενέργειες, στις οποίες θα προβεί η περιφερειακή ενότητα γιά την προώθηση και εκτέλεση του ανωτέρου έργου, αρχής γενομένης από την το συντομώτερο δυνατόν σύνταξη της σχετικής μελέτης.

Αλγεινή εντύπωση και αρνητικά σχόλια προκάλεσε η απουσία έστω και ενός εκπροσώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης, «παρ’ όλο που υπήρξε η σχετική ενημέρωση, όπως τόνισαν εκπρόσωποι των συγκεντρωθέντων».

Η κινητοποίηση διήρκεσε περίπου μία ώρα, διάστημα κατά το οποίο η κυκλοφορία διεξαγόταν μέσω της παρακαμπτηρίου οδού μπροστά από τις εγκαταστάσεις του «Μαχητή».

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]