Κοινωνία

Σε «συγκοινωνιακή απομόνωση» Άσπρος, Αξιοχώρι, Λιμνοτόπος

Έκκληση, με την μορφή υπομνήματος προς πάντα αρμόδιο, απευθύνουν 377 κάτοικοι των οικισμών Αξιοχωρίου, Άσπρου και Λιμνοτόπου γιά το από τετραετίας χρονίζον πρόβλημα της συγκοινωνιακής απομόνωσης των εν λόγω οικισμών μετά και την κατάργηση των σχετικών δρομολογίων του ΚΤΕΛ Κιλκίς.
Στο υπόμνημα αναφέρονται τα εξής:
«Αγαπητοί αιρετοί άρχοντες του ν. Κιλκίς,
Το παρόν υπόμνημά τους αποτελεί το τελευταίο μέσο γιά να αναδείξουμε το μείζον πρόβλημα, που ταλαιπωρεί μία ολόκληρη περιοχή του νομού Κιλκίς και θέτει τους κατοίκους των χωριών Λιμνοτόπου, Ασπρου και Αξιοχωρίου σε μιάν ιδιότυπη απομόνωση από όλα τα αστικά κέντρα του νομού. Εδώ και τέσσερα χρόνια οι επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας, που πλέον έχουν καταστεί κραυγές απελπισίας δεν έχουν επιλύσει το πρόβλημα, το οποίο έγκειται στο ότι οι ανωτέρω οικισμοί δεν έχουν καμμία απολύτως υπεραστική σύνδεση. Από τα χωριά μας δεν διέρχεται πλέον κανένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ, παρά μόνο εκείνο γιά τους μαθητές με αποτέλεσμα πληθώρα συμπολιτών μας και ειδικά μεγάλης ηλικίας, να είμαστε πλέον εγκλωβισμένοι χωρίς την δυνατότητα να επικοινωνήσουμε είτε με το Πολύκαστρο είτε με την Θεσσαλονίκη. Είναι δε τραγικό το γεγονός, ότι η γραμμή του ΟΑΣΘ που εξυπηρετεί τους οικισμούς μέχρι τον Καστανά σταματά σε απόσταση έξι χιλιομέτρων από το Αξιοχώρι χωρίς ποτέ έως σήμερα να αναζητηθεί από τις αρμόδιες τοπικές αρχές η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν τα χωριά μας με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Μάλιστα έχουμε φθάσει στο σημείο ενώ το ΚΤΕΛ Κιλκίς έχει διακόψει την γραμμή ως ασύμφορη να απειλεί ταυτοχρόνως την δημοτική αρχή Πολυκάστρου να μην χρησιμοποιήσει το δημοτικό λεωφορείο, έστω και γιά κάποιο εβδομαδιαίο δρομολόγιο, οξύνοντας το πρόβλημα απομόνωσης των περιοχών μας που είναι πλέον μία «μαύρη τρύπα» στον χάρτη.
Επειδή νιώθουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίας θέλουμε να απευθύνουμε το παρόν υπόμνημα γιά την εξεύρεση μιάς λύσης στο πρόβλημα, που προαναφέραμε, πιστεύοντας ότι κανείς δεν θα κρυφθεί πίσω από αρμοδιότητες και τύπους, διότι τα προβλήματα των πολιτών, που σας τιμούν με την ψήφο τους είναι προβλήματα, τα οποία απαιτούν λύσεις, και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο «όπλο» σας, εάν πράγματι θέλετε να βοηθήσετε στην ανάληψη πρωτοβουλιών και στην κατάθεση προτάσεων. Αναμένουμε μετά τις πρόσφατες εκλογές να μην αποτελέσουμε προορισμό επίσκεψής σας εν όψει νέων εκλογών μετά από μήνες ή χρόνια διότι τότε θα έχετε απωλέσει εν τοις πράγμασι το δικαίωμα να μας επισκεφθείτε».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το… «γούρι»

Αυτή τη φορά η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς πέρασε νικηφόρα από την Αθήνα η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς […]