Αρθρογραφία

Κατοικείται αδιαλείπτως… για πάνω από έναν αιώνα

Χιλιάδες άνθρωποι το έχουν δει, είναι ένα κτίριο που εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά, είναι στην καρδιά του παλαιού Πολυκάστρου (κάτω Καρασούλι) και σε κομβικό σημείο, στην διασταύρωση τον οδών Αγίου Αθανασίου/Μακεδονίας-Εθνικής Αμύνης/Ραβινέ.

Η θέση της κατοικίας από ψηλά(φωτό: Google maps)

Θα μπορούσε να είναι το “σήμα κατατεθέν” της πόλης μας! Είναι η παλαιότερη κατοικία του Πολυκάστρου, η οποία κατοικείται αδιαλείπτως για πάνω από έναν αιώνα, από την οικογένεια Κουτσουβέλα, από το 1918.

Η κατοικία από την οδό Εθνικής Αμύνης (Ανατολική πλευρά)

   Αρχικώς ιδιοκτήτης εξ΄αγοράς, ήταν ο Κωνσταντίνος Κουτσουβέλας (αρχοντάνθρωπος), ο οποίος βοήθησε σημαντικά τους πρώτους πρόσφυγες που ήρθαν στο Πολύκαστρο το 1922.

Στην συνέχεια κατοικήθηκε από τις οικογένειες των παιδιών του, Δημήτριο(1915 -1990), ο οποίος υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση για πολλά χρόνια ως Κοινοτικός Σύμβουλος και ως Πρόεδρος της Κοινότητος, την περίοδο 23/1/1955 έως 17/5/1959. Επί προεδρίας του κατασκευάσθηκε το δίκτυο ύδρευσης (1956). Και από τον δεύτερο γιό του Αντρέα και οι δύο βοήθησαν πολλαπλά το Πολύκαστρο και τον αθλητισμό, ποδόσφαιρο, σκάκι κ.α.
Στη συνέχεια και μέχρι σήμερα κατοικείται από την οικογένεια του (+) Κωνσταντίνου Κουτσουβέλα, γιού του Δημητρίου.

*Φωτογραφίες  Γ. Ζαβουδάκη

Περισσότερα

ΓΕΝΕΣΙΣ

Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην και εν συνεχεία το Κιλκίσιον, ίνα το θαύμα της Δημιουργίας […]

Δείτε ακόμα

Ούτε λόγος… γιά «ισοπαλία»!

Για όσους πιστεύουν, ότι το ανωτέρω φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι «τραβηγμένο» από κάποιο εκλογικό κέντρο, όπου πρόκειται να διενεργηθούν δημοτικές εκλογές, […]

Βασίλης Ρόκος: Η Κεντρική Μακεδονία αθωράκιστη στις προ των πυλών μεγάλες καταστροφές- Περιβάλλον και ανθρώπινες ζωές στο συρτάρι της απερχόμενης περιφερειακής διοίκησης»

«Προτεραιότητά μας η προστασία του περιβάλλοντος» διατυμπανίζει η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δυστυχώς όμως για το περιβάλλον και […]