Αθλητισμός

Ο «καθρέφτης» των αγώνων του β’ γύρου του κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς

Επιμέλεια Κώστας Ίντος

Επιμέλεια Κώστας Ίντος

Με εξαίρεση την άνετη πρόκριση του Κιλκισιακού, οι «ισχυροί» δυσκολεύθηκαν αλλά έστω και μετ’ εμποδίων προχώρησαν στον τρίτο γύρο του κυπέλλου ΕΠΣΚ, ο οποίος περιελάμβανε επτά συναντήσεις.
Μόλις ένας γηπεδούχος δικαιώθηκε. Ηταν η ημέρα των φιλοξενουμένων.
Σημειώθηκαν 32 τέρματα εκ των οποίων τα δέκα από τους γηπεδούχους και τα 22 από τους φιλοξενούμενους.
Τρεις αγώνες κρίθηκαν στην κανονική διάρκεια, δύο στην παράταση και δύο στα πέναλτυ.
Στους «16» συμμετέχουν εννέα ομάδες της α’ κατηγορίας (Κιλκισιακός, Κρηστώνη, Πολύκαστρο, Γουμένισσα, Μάνδρες, Επτάλοφος, Παλαιό Αγιονέρι, Νέο Γυναικοκαστρο, Καστανιές), έξη ομάδες της α’ (Πλαγιά, Πολύπετρο, Μεγάλη Βρύση, Αξιούπολη, Μαυρονέρι, Μεταλλικό) και μία ομάδα της β’ (Γαλλικός).

Οι αγώνες συνοπτικώς
Παλαιό Γυναικόκαστρο-Κιλκισιακός 0-6
Πλήρης επιβολή των φιλοξενουμένων του Νίκου Κωτάκη. Δύο επιτυχίες γιά τον Βαγγέλη Τριγώνη, στο 20’ με κεφαλιά και στο 62’ με ευνοϊκή κόντρα. Από ένα τέρμα ο Μίλτος Γρηγοριάδης στο 43’ με πλασέ, ο Γιώργος Βέργος στο 47’ με «τακουνάκι», ο Σάββας Παντελιάδης στο 52’ με πέναλτυ και ο Ανδρέας Σερταρίδης στο 83’ με πλασέ. Οι νικητές είχαν κάθετο δοκάρι στο 70’ με μακρινό σουτ του Λεωνίδας Κωνσταντινίδη.
Η σύνθεση του Κιλκισιακού: Περπερίδης, Σερταρίδης, Λ.Κωνσταντινίδης, Τριγώνης, Ματεντζίδης, Παπαδοπουλος, Μπελίτσας, Παρπουτσής (46’ Βέργος), Γρηγοριάδης (46’ Μάναλης), Παντελιάδης (60’ Αϊβαζίδης), Λογγινίδης.

Αγιος Παντελεήμων-Κρηστώνη 1-2
Μοιρασμένο το α’ ημιχρόνιο. Στην επανάληψη καρποφόρησε η υπεροχή των φιλοξενουμένων. Παιχνίδι με ένταση και τρεις αποβολές.
Στο 46’ ο Θόδωρος Παυλίδης με πλασέ το 0-1
Στο 75’ διαπλητισμός του Ακη Ρωσσίδη με τον Αντώνη Παυλίδη, κόστησε τις αποβολές τους, με δεύτερη κίτρινη κάρτα
Στο 77’ ο Πασχάλης Παναγιωτίδης με πέναλτυ το 1-1
Στο 86’ ο Αχιλλέας Κάργας με σουτ μέσα από την περιοχή το 1-2
Στο 88’ κατ’ ευθείαν κόκκινη στον Μιχάλη Δημόπουλο, γιά εξύβριση του βοηθού
Στο 90’ οριζόντιο δοκάρι των νικητών σε σουτ του Αντώνη Αλμασίδη από μέσα από την μεγάλη περιοχή.
Η σύνθεση της Κρηστώνης: Κυριακίδης, Κάργας, Τσοποζίδης, Γραμματικόπουλος, Κ.Πότκας, Ρουστέμ, Αλμασίδης, Δημόπουλος, Μ.Πότκας (52. Α.Παυλίδης), Θ.Παυλίδης, Ιγνατιάδης (46’ Ιωαννίδης).

Χέρσο-Παλαιό Αγιονέρι 1-3 στα πέναλτυ
«Λευκή» ισοπαλία στο 90λεπτο και στην ημίωρη παράταση με τους φιλοξενούμενους να έχουν οριζόντιο δοκάρι στο 10’, σε κεφαλιά του Σάββα Δεμουρτζίδη και τους γηπεδούχους να χάνουν την ευκαιρία του αγώνα στο 85’, σε προσπάθεια του Μίλτου Αποστολίδη στην μικρή περιοχή, με σωτήρια επέμβαση του Φίλιππου Ανδρεανίδη.
Ενα εύστοχο πέναλτυ γιά τους ηττημένους με τον Αλέκο Κιτμερίδη, ένα οριζόντιο δοκάρι με τον Πόλυ Παπαδόπουλο, δύο αστοχίες με τον Μάρκο Κουτσάγια και τον Χρήστο Παναγιωτίδη.
Τρία εύστοχα πέναλτυ γιά τους νικητές με τους Πέτρο Αβραμίδη, Περικλή Σάμιο και Γιώργο Αλεξίου ενώ στην εκτέλεση του Θεοχάρη Τσαμτζίδη απέκρουσε ο Γυμνόπουλος.
Η σύνθεση του Παλαιού Αγιονερίου: Ανδρεανίδης, Π.Σάμιος, Χ.Σάμιος (70’ Τορνικίδης), Παπαδόπουλος, Γ.Αλεξίου, Αμανατίδης, Π.Αβραμίδης, Συμεωνίδης (55’ Κουτσουρίδης), Δεμουρτζίδης (95’ Π.Μιχαηλίδης), Τσαμτζίδης, Δήμου

Γοργόπη-Νέο Γυναικόκαστρο 0-1 στην παράταση
Ο 46χρονος προπονητής-παίκτης των φιλοξενουμενων Λάμπης Παπαδόπουλος με μακρινό σουτ στο 100’ της παράτασης λυτρωσε την ομάδα του. Δυναμική αντίσταση από τους γηπεδούχους που άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις.
Η σύνθεση του Νέου Γυναικοκάστρου: Χαραλαμπίδης, Κοσμερίδης, Ι.Ιασωνίδης (46’ Θ.Παπαδόπουλος), Φιλιππίδης, Μπ.Παπαδόπουλος, Σοβατζόγλου (70’ Σαχινίδης), Μόνης, Τ.Παπαδόπουλος, Σιτσανέλης, Σ.Παπαδόπουλος, Γρηγοριάδης (Κ.Παπαδόπουλος)

Επτάλοφος-Λεβεντοχώρι 4-3 στην παράταση
Ευκαιρίες …με το τσουβάλι γιά τους γηπεδούχους, χαμένο πέναλτυ στην παράταση και τρία δοκάρια στην κανονική διάρκεια, οριζόντιο στο 15’ σε σουτ του Γιώργου Μπατάρα, οριζόντιο στο 80’ σε σουτ του Αλέξανδρου Ρεμπετσιώτη και κάθετο στο 87’ σε σουτ του Γιώργου Ζελέγκου.
Στο 3’ ο Γιώργος Μπατάρας με πλασέ το 1-0
Στο 18’ ο Ανανιάδης με αυτογκολ-πλασέ το 2-0
Στο 48’ ο Κουτσονίκος με πέναλτυ το 2-1
Στο 61’ ο Γιώργος Μπατάρας με πέναλτυ το 3-1
Στο 75’ ο Σαχταρίδης με μακρινό σουτ το 3-2
Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κοσμίδης με πλασέ το 3-3
Στο 100’ κάθετο δοκάρι του Αλέξανδρου Ρεμπετσιώτη γιά τους γηπεδούχους σε εκτέλεση πέναλτυ
Στο 115’ αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων Ραφαήλ Κωστελίδης, γιατί απώθησε αντίπαλο
Στο 117’ ο Γιώργος Διονυσιάδης με πλασέ το 4-3
Η σύνθεση του Επταλόφου: Παπαδαμιανού, Σεβαστόπουλος (75’ Αντωνιάδης), Γκέντσος, Καλαϊτζίδης, Ζελέγκου, Ρεμπετσιώτης, Διονυσιάδης, Αμοιρίδης, Μπατάρας, Κετσετζής (46’ Ηλιαδης), Τοπχαράς (70’ Τακαβάκης).

Νέα Σάντα-Καστανιές 3-4 στα πέναλτυ (1-1)
Δραματικό παιχνίδι με τους φιλοξενουμενους να χαμογελούν στα πέναλτυ. Οι νικητές είχαν δύο κάθετα δοκάρια, στο 15’ σε σουτ του Γιώργου Νικολαϊδη και στο 80’ σε σουτ του Κώστα Τακαβάκη.
Στο 55’ ο Στάθης Ζαχαριάδης με κεφαλιά το 0-1
Στο 90’ ο Κούρτογλου με πλασέ το 1-1
Στο 118’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σεϊτανιώτης
Η σειρά των πέναλτυ:
Κέλνερ 0-1
Πουλχαρίδης 1-1
Α.Νικολαϊδης κάθετο δοκάρι
Νικολαϊδης 2-1
Χαριζάνης απόκρουση Γεωργιάδη
Ο.Τακαβάκης 2-2
Μαυροκεφαλίδης 3-2
Ασημακίδης άουτ
Πολυχρονιάδης οριζόντιο δοκάρι
Λουνής 3-3
Κούρτογλου οριζόντιο δοκάρι
Θανάσης Στυλιανίδης 3-4
Η σύνθεση των Καστανιών: Γεωργιάδης, Α.Νικολαϊδης, Ο.Τακαβάκης, Σ.Νικολαϊδης (46’ Α.Νικολαϊδης), Θ.Στυλιανίδης, Κέλνερ, Γ.Νικολαϊδης (80’ Ο.Στυλιανίδης).

Πεδινό-Πλαγιά 0-2
Πρωταγωνιστής των φιλοξενουμένων ο Βασίλης Παπουνίδης, με εύστοχα πλασέ στο 30’ και 90’, ενώ έχασε την ευκαιρία γιά τριπλή επιτυχία στο 35’, με εκτέλεση πέναλτυ στο κάθετο δοκάρι. Δίκαιη η επικράτηση της ομάδας του Νίκου Ζησόπουλου. Σπουδαία εμφάνιση των γηπεδούχων.
Η σύνθεση της Πλαγιάς: Νικολαϊδης, Χατζηιωαννίδης, Κατικαρίδης, Αδάμ, Κουρουγιαννίδης, Χαριτωνίδης, Αβακιάν (60’ Γεωργιάδης), Παπανικολάου (80’ Στρατέλης), Αλεξανδρίδης, Παπουνίδης, Παπαδόπουλος (46’ Α.Σεβαστόπουλος).

Περισσότερα

Απεδείχθη, ότι… χρειάζονται

Συγκαταλέγεται στα θέματα, στα οποία η στήλη κατά καιρούς αναφέρεται με αρνητικό σχολιασμό, καθώς από τότε, που ανέκυψε, συνεχίζει να […]

Δείτε ακόμα