Κοινωνία

Καθήλωσε ο λόγος του ιεραπόστολου π. Ευαγγέλου Παπανικολάου στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Παρουσία πολλών Κιλκισιωτών, ενοριτών και προσκυνητών πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας 15 Απριλίου 2024 στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, πνευματική ομιλία του Πρωτοπρεσβύτερου πατρός Ευαγγέλου Παπανικολάου, ιεραπόστολου στο Καμερούν της Αφρικής, Θεολόγου και Ιατρού.
Μετά την τέλεση του Ιερού Ευχελαίου, ο προϊστάμενος του ναού Παν. Αρχιμ. π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης καλωσόρισε τον εκλεκτό ομιλητή, μεταφέροντάς του τις ευχές του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κκ. Βαρθολομαίου, και τον ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την αποδοχή της πρόσκλησης να βρεθεί στο Κιλκίς παρά το ασφυκτικό πρόγραμμά του και να καταθέσει πνευματικό λόγο οικοδομής από τα μύχια της ψυχής του, μέσα στην εξέλιξη της πορείας της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Ο π. Ευάγγελος αφού ευχαρίστησε τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.Βαρθολομαίο για την κανονική άδεια που του παρείχε να έρθει να μιλήσει στο Κιλκίς μετά από την πρόσκληση του π.Επιφάνιο, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρισταμένων για δύο περίπου ώρες, αναλύοντας το θέμαΠόθεν άρξομαι θρηνεῖν τάς τοῦ ἀθλίου μου βίου πράξεις;”, στίχο από τον Μεγάλο Κανόνα της Εκκλησίας μας, πραγματοποιώντας ένα σύντομο αλλά περιεκτικό ταξίδι του ανθρώπου ως δημιούργημα του Θεού από τον Παράδεισο και την πτώση του έως τη σωτηρία του χάριν της αγάπης του Θεανθρώπου Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
Με ζωντανό και θεολογικό λόγο, αξιοποιώντας την εμπειρία των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας, ο π. Ευάγγελος άγγιξε τις ψυχές όλων, ενισχύοντας πνευματικά τον καθένα στον αγώνα του για την κάθαρση με σκοπό τη σωτηρία και τον εορτασμό της Αναστάσεως του Κυρίου μας!
Περισσότερα
Δείτε ακόμα