Αθλητισμός

Καθιερώνεται ποδηλατικός γύρος του όρους Μπέλλες

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣΔιεθνή ποδηλατικό γύρο του Μπέλλες, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Ελλάδα και κυκλική διέλευση από Βουλγαρία και Σκόπια, καθιερώνει η ποδηλατική ένωση παλαιμάχων Μακεδονίας-Θράκης.
Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθει το προσεχές Σάββατο 5.7.14 με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Σιδηρόκαστρο του νομού Σερρών.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:
«Πάρτε ταυτότητα μαζί σας και ετοιμαστείτε για τον πρώτο διεθνή ποδηλατικό γύρο! Στην ουσία αυτό το «μπρεβέ» είναι ο γύρος του βουνού Μπέλλες.
Εκκίνηση στις 5 Ιουλίου 8.30 πμ από το Σιδηρόκαστρο των Σερρών, με κατεύθυνση τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Μετά από 19 χλμ περνάμε τα σύνορα στον Προμαχώνα και μπαίνουμε στην Βουλγαρία. Έχοντας τον ποταμό Στρυμόνα στα αριστερά μας προχωράμε και πρίν το χωριό Μαρικοστίνοβο (Марикостиново) κάνουμε αριστερά για Πέτριτς (Петрич-Πετρίτσι). Στο 36χλμ φτάνουμε στο Πέτριτς. Στα 57 χλμ φτάνουμε στα σύνορα Βουλγαρίας-Σκοπίων στο Ζλατεροβο. Περνάμε τα σύνορα και ποδηλατούμε στα Σκόπια με κατεύθυνση την πόλη Στρώμνιτσα (Струмица)που βρίσκεται στο 86 χλμ. Κάνουμε αριστερά πριν την Στρούμνιτσα και κατευθυνόμαστε για λίμνη Δοιράνη. Ανεβαίνουμε βουναλάκι περίπου 470μ και μετά κατηφορίζουμε. Στο 120χλμ φτάνουμε στην λίμνη Δοιράνη (Дојран) και στο 130 χλμ περνάμε τα σύνορα και μπαίνουμε Ελλάδα.. Στο χωριό Δροσάτο στο 135χλμ, κάνουμε δεξιά πρός Κιλκίς και στο 143 αριστερά για Ροδόπολη στον παλιό δρόμο Κιλκίς-Μαυροπλαγιάς. Η Μαυροπλαγιά είναι στο 163 χλμ. Ανεβαίνουμε ένα βουναλάκι 580μ και στο 181 χλμ φτάνουμε στην Ροδόπολη. Ακολούθως περνώντας πάνω από την λίμνη Κερκίνη επιστρέφουμε στο Σιδηρόκαστρο έχοντας διανύσει μόλις…218 χλμ».
Τον αγώνα εποπτεύει ο φορέας «Ble Cycilng Club» που εδρεύει στην Αθηνα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων

Ζούμε μια μαγική εικόνα. Κρίσιμα θέματα έρχονται στην επιφάνεια κάθε μέρα που αφορούν μείζονα κοινωνικά ζητήματα και κατ’ επέκταση την εκπαίδευση

Του Κώστα Ανθόπουλου* και Νίκου Τσούλια* Και το σχολείο χωρίς ουσιαστική υποστήριξη μοιάζει να είναι με νησίδα μέσα στην έρημο. […]