Πολιτισμός

Eκδηλώσεις του Αγ. Μάμαντος διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Μικροκάμπου

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 30.8 και την Κυριακή 31.8.14 στο πάρκο του οικισμού.
Ειδικότερα η πρώτη ημέρα ήταν η ημέρα του τέταρτου χορευτικού ανταμώματος Μικροκάμπου με την συμμετοχή συγκροτημάτων των ποντιακού συλλόγου Κρηνίδων Καβάλας, χορευτικού συλλόγου Μ. Ασίας Πτολεμαϊδας, χορευτικού ομίλου Θεσσαλονίκης, χορευτικού συλλόγου Νέας Καρδιάς Κοζάνης, παιδικού τμήματος συλλόγου Μικροκάμπου και τμήματος νεανίδων συλλόγου Μικροκάμπου.
Την επομένη ο χώρος φιλοξένησε την τέταρτη χορωδιακή συνάντηση Μικροκάμπου με την συμμετοχή των χορωδιών των πολιτιστικού συλλόγου Μικρασιατών Ευόσμου, Αναστάσεως του Κυρίου Αμπελοκήπων, δήμου Πρεβέζης «Σπύρος Δήμας», γυναικών Κρήνης Χαλκιδικής, ΚΑΠΗ Νέας Καλλικρατείας και του διοργανωτή πολιτιστικού συλλόγου Μικροκάμπου.
Τα έξι συγκροτήματα κάλυψαν ευρύτατο φάσμα μουσικών δημιουργών που ενθουσίασε τον κόσμο, του οποίου η συρροή υπήρξε εντυπωσιακή και ο οποίος έγινε ένα με τις χορωδίες, μετατρέποντας την εκδήλωση σε μουσική μυσταγωγία.
Η επιτυχία των εκδηλώσεων κατέδειξε την διαχρονική επίδραση των πολιτιστικών παραδόσεων του τόπου στην ψυχοσύνθεση των κατοίκων και πολιτών του, οι οποίοι συνεχίζουν να εμπνέονται από αυτές και να βρίσκουν σ’ αυτές τα ψυχικά και πνευματικά εκείνα ερείσματα που τους βοηθούν να μένουν όρθιοι ακόμη και στις πλέον δυσμενείς συγκυρίες σαν την σημερινή.
Εύλογα και δίκαια λοιπόν και εύσημα προς τον πολιτιστικό σύλλογο Μικροκάμπου από όλους τους συμμετασχόντες φορείς και όλους τους πολυάριθμους προσελθοντες γι’ αυτό το γεμάτο πολιτιστικό διήμερο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]