Κοινωνία

Έμπρακτη ευαισθησία μαθητών του 1ου γυμνασίου Κιλκίς γιά καθαρό περιβάλλον

Από το 1ο γυμνάσιο Κιλκίς εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

«Στο 1ο γυμνάσιο Κιλκίς, οι εκπαιδευτικοί Βασίλειος Μπόσκος και Άννα-Μαρία Παναγιωτίδου, μαζί με τους μαθητές του α1, ακολούθησαν την διαδρομή, που φαίνεται στον παραπλεύρως χάρτη και βρέθηκαν στην περιοχή του σπηλαίου λόφου Αγίου Γεωργίου.
Από εκεί απευθύνθηκαν μέσα από τα δέντρα προς το χώρο στάθμευσης έξω από το αναψυκτήριο του λόφου. Καθάρισαν όλα τα σκουπίδια στη διαδρομή και στο χώρο στάθμευσης.

Έπειτα πορεύτηκαν μέσα από τη δασική διαδρομή προς την περιοχή του παλιού λατομείου. Συνέχισαν, ακολουθώντας το δασικό μονοπάτι και βρέθηκαν στην περιοχή του υδραγωγείου. Σε όλην αυτήν τη διαδρομή εντόπισαν τις τρεις βασικές βουνοκορφές, προσανατολίστηκαν, παρατήρησαν τα άνθη και συνέχισαν να μαζεύουν όλα τα σκουπίδια.

Συνεχίζοντας μέσα από το μονοπάτι, βρέθηκαν στο ύψος του θερινού κινηματογράφου, πέρασαν στην ανοικτή αλάνα στην απέναντι πλευρά του δρόμου (δίπλα στο γήπεδο τένις) και αφού πρώτα καθάρισαν και αυτήν την περιοχή από τα θλιβερά σκουπίδια, απόλαυσαν τον ήλιο για λίγη ώρα, πριν την επιστροφή τους στο σχολείο.

Η θλιβερή «συλλογή» μας αποτελούνταν από πέντε σακκούλες απορριμμάτων με πλαστικά μπουκάλια, αλουμινένιες συσκευασίες αναψυκτικών, κομμάτια φελιζόλ, κομμάτια οικειακών πλαστικών, χαρτιά και χαρτομάντηλα, καλαμάκια, ποτήρια μιας χρήσης και τα πλαστικά τους καπάκια, άμορφες μάζες πολτοποιημένων σκουπιδιών και δυστυχώς και χειρουργικές μάσκες.

Ελπίζουμε, ότι στους μαθητές μας, με την δράση αυτή, δόθηκε η ευκαιρία να κάνουν τη διαφορά καθαρίζοντας κοινόχρηστους χώρους και ότι θα έλαβαν ένα μάθημα ζωής ως προς τη συμπεριφορά μας ως πολίτες.

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί, ότι οι μαθητές είχαν υποδειγματική συμπεριφορά γενικότερα, αλλά και ειδικότερα ως προς την τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας των πεζών, τηρώντας τις οδηγίες των εκπαιδευτικών για πορεία πάνω στο πεζοδρόμιο (όταν αυτό ήταν εφικτό) και πάντοτε στην αντίθετη φορά από τα διερχόμενα οχήματα».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη – ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο Κιλκίς

Προβληματισμοί

Απόγευμα ενός Σαββάτου, προτελευταία αγωνιστική ημέρα κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της ανώτερης κατηγορίας ΕΠΣ Κιλκίς. Η ουραγός της κατάταξης αντιμετωπίζει […]