Πολιτική

Καταργούνται οριστικώς τέσσερα Αστυνομικά τμήματα του νομού

Υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δημοσιεύθηκε στις 4.2.17 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση γιά το σχέδιο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με την απόφαση αυτή:

-Καταργούνται οριστικώς τα αστυνομικά τμήματα Αξιουπόλεως, Δροσάτου, Μαυρονερίου και Νέας Σάντας με το προσωπικό τους να απορροφάται από τα πλησιέστερα εν λειτουργία.

-Συγχωνεύονται τα τμήματα συνοριακής φύλαξης Ειδομένης και Ευζώνων.

-Μετεγκαθίσταται στις εγκαταστάσεις του καταργούμενου Α.Τ. Δροσάτου το Τ.Σ.Φ. Δοϊράνης.

-Από τα Α.Τ. των μεθοριακών σταθμών Ευζώνων και Δοϊράνης αφαιρούντα όλες οι αρμοδιότητες πλην αυτής του διαβατηριακού ελέγχου.

Η απόφαση θα εκτελεσθεί εντός των προσεχών 24ωρων με εξαίρεση την περίπτωση της συγχώνευσης των Τ.Σ.Φ. Ειδομένης και Ευζώνων που θα «πάρει» μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθούν επισκευαστικές εργασίες στις κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώτου.

Οπως είχε επισημανθεί και στα σχετικά δημοσιεύματα του δημοσιογραφικού συγκροτήματος του «Μαχητή» που επιβεβαιώθηκαν εκτός αναδιάρθρωσης έμεινε το Α.Τ.Γουμένισσας το οποίο θα απορροφήσει το στελεχιακό δυναμικό του Α.Τ.Αξιούπολης, ενώ οριστικοποιείται η κατάργηση του Α.Τ.Ν.Σάντας, παρά την «θύελλα» αντιδράσεων που είχε προκαλέσει αυτή η προοπτική.

Γ.Γεωργαντάς:«Νέα επιτυχία της κυβέρνησης, όλος ο νομός μόνο τρία αστυνομικά τμήματα»

Δυστυχώς η κατάργηση τεσσάρων αστυνομικών τμημάτων του νομού και η συγχώνευση δύο τμημάτων συνοριακής φύλαξης είναι πλέον γεγονός. Όσοι πίστευαν ότι κάτι θα διασωθεί από τον αρχικό σχεδιασμό του Υπουργείου διαψεύστηκαν.

Η κυβέρνηση δεν έλαβε υπόψη της τις αιτιολογημένες ενστάσεις των θεσμικών παραγόντων αλλά και των κατοίκων για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής. Για ένα παραμεθόριο νομό όπως το Κιλκίς με τις μεγαλύτερες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν με μεγαλύτερη υπευθυνότητα οι συνέπειες αυτών των επιλογών.

Αποδεικνύεται δυστυχώς κάθε μέρα ότι καμιά αντίσταση δεν υπάρχει στις αποφάσεις που αφορούν τον νομό. Σε κάποια άλλα σημεία της Ελλάδας κάποιοι φαίνεται πως είναι πιο “τυχεροί” (για όσους δεν κατάλαβαν εννοώ άλλες περιπτώσεις όπου τμήματα διασώθηκαν όπως το αστυνομικό τμήμα Τυχερού Έβρου). Μια απλή σύγκριση του αριθμού των αστυνομικών τμημάτων που διατηρήθηκαν σε νομούς με χαρακτηριστικά ίδια με αυτά του Κιλκίς δεν μπορεί παρά να σε απογοητεύει.

ΝΟΔΕ/ΝΔ ΚΙΛΚΙΣ: «Ένα ακόμη πλήγμα για τον νομό από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»
Ο Νομός μας υφίσταται ένα ακόμη πλήγμα από την ανίκανη πολιτικά και επιχειρησιακά Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Αυτήν τη φορά, με υπουργική απόφαση καταργούνται τέσσερα αστυνομικά τμήματα του Νομού Κιλκίς και συγχωνεύονται δύο τμήματα συνοριακής φύλαξης, παρά τις εδώ και καιρό ρητώς εκπεφρασμένες και δικαιολογημένες ενστάσεις των τοπικών θεσμικών παραγόντων προς τους Κυβερνώντες.

Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη καθώς αγνοεί τις θέσεις και απόψεις των τοπικών παραγόντων και των κατοίκων, αλλά πρωτίστως την κρίσιμη γεωγραφικά θέση του νόμου μας και το ρόλο που αυτός διαδραμάτισε και διαδραματίζει στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

Ξεχνούν οι κυβερνώντες ότι ο τόπος αυτός, από τη δική τους ανικανότητα και ανεπάρκεια, έχει υποστεί τις μεγαλύτερες ροές μεταναστών και προσφύγων σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα, γεγονός που θα έπρεπε να τους έχει καταστήσει περισσότερο σοβαρούς και υπεύθυνους στη λήψη ανάλογων αποφάσεων.

Φαίνεται ότι ο Νομός Κιλκίς δεν είναι πολιτικά αρεστός στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, και το επιδεικνύουν με κάθε ευκαιρία.

Να γνωρίζουν όμως ότι ο πολιτικός τους χρόνος τελειώνει και πολύ σύντομα οι πολίτες τους τόπου αυτού μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα τους στείλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα