Πολιτική

Καταργήθηκε και “άδειασε” το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Χέρσου

Από την Παρασκευή 9.12.16 το κέντρο προσωρινής διαμονής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, που είχε τεθεί σε λειτουργία την Κυριακή 28.2.16 στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Μαζαράκη, στο Χέρσο, έπαυσε να υφίσταται.

Οι τελευταίοι, που διέμεναν σ’ αυτό αναχώρησαν στις 3 μετά το μεσημέρι της προαναφερθείσας ημερομηνίας με λεωφορεία γιά άλλους προορισμούς.

Σημειώνεται, ότι την εποχή που το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό είχε φτάσει στο αποκορύφωμά του στον νομό Κιλκίς ο τότε αναπληρωτής υπουργός και νυν υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας είχε δεσμευθεί προσωπικώς στους τοπικούς άρχοντες γιά την κατάργηση του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στο Χέρσο ύστερα και από επιτόπια επίσκεψη.

Διατυπώθηκαν μάλιστα θετικά σχόλια γιά το γεγονός ότι ο κ. Μουζάλας φάνηκε συνεπής στην δέσμευσή του καθώς είχε δηλώσει τότε ότι το εν λόγω κέντρο θα καταργηθεί πριν το τέλος του 2017.

Η ανακοίνωση του δήμου Κιλκίς
Από το δήμο Κιλκίς ανακοινώθηκαν για το κλείσιμο του κέντρου προσφύγων Χέρσου τα εξής:

“Εκκενώθηκε η προσφυγική δομή του Χέρσου, με τη σημερινή αποχώρηση και των τελευταίων ελαχίστων προσφύγων από το στρατόπεδο ”Μαζαράκη” και με τη μετακίνησή τους σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση οριστικής κατάργησης του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Χέρσου, δικαιώνει τις πολιτικές του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη στο ζήτημα διαχείρισης του προσφυγικού, με πρόταγμα την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά προς τους φιλοξενουμένους, ενώ ταυτόχρονα ικανοποιεί πλήρως το αίτημα που έθεσε αρμοδίως η Δημοτική Αρχή Κιλκίς για τη σταδιακή αποσυμφόρηση και το κλείσιμο της προσφυγικής δομής.

Η Δημοτική Αρχή Κιλκίς, συνεπής στις δεσμεύσεις της για την οριστική κατάργηση του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Χέρσου, που ανελήφθησαν τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς όσο και στην τοπική κοινωνία του Χέρσου, ευχαριστεί την Τοπική Κοινότητα Χέρσου για την άψογη συνεργασία τους επί του προσφυγικού.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει και στους κατοίκους του Χέρσου που με την υπομονή, ανοχή, και την αλληλεγγύη που επέδειξαν προς τους φιλοξενουμένους όλους αυτούς τους μήνες, έδωσαν μοναδικά μαθήματα αγάπης και ανθρωπιάς στην κοινωνία μας.”

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]