Γενικά

Εγκαταστάσεις του ΟΣΕ προσωρινά καταλύματα προσφύγων

Ρεπορτάζ Βαγγέλλης Αποστολίδης

Ρεπορτάζ Βαγγέλλης Αποστολίδης

Στην διάθεση του δήμου Παιονίας θέτει η «Γαία» ΟΣΕ τις αχρησιμοποίητες εγκαταστάσεις στον μεθοριακό σταθμό της Ειδομένης, προκειμένου αυτές να χρησιμοποιηθούν ως πρόχειρα καταλύματα από τους πρόσφυγες και μετανάστες, που συρρέουν στην ακριτική περιοχή.

Μία κίνηση εντελώς αναγκαία, λόγω και των αλλαγών επί τα χείρω στις καιρικές συνθήκες προϊόντος χρόνου, που έπρεπε να έχει δρομολογηθεί εδώ και καιρό.
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΕΙΔΟΜΕΝΗ
Όμως έστω και τώρα, και ανεξαρτήτως του κατά πόσον θα μπορέσει να καλύψει το σύνολο των προσερχομένων, είναι μία πρωτοβουλία, που προέρχεται μετά από την παρέμβαση του υπηρεσιακού υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Φίλιππου Τσαλίδη, στην αρμοδιότητα του οποίου, έχει αναταθεί από κυβερνητικής πλευράς ο συντονισμός παρεμβάσεων, που αφορούν στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως δήλωσαν στον «Μαχητή» ο υπεύθυνος της «Γαία» ΟΣΕ πολιτικός μηχανικός Βασίλης Διαμαντάκης και ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης έχουν γίνει οι σχετικές επαφές, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες, γιά την εφαρμογή της απόφασης, σε συνεργασία με την Υπάτη Αρμοστεία προσφύγων που θα αναλάβει το κόστος μετατροπής των εγκαταστάσεων του ΟΣΕ.

Κάτι το οποίο αναμένεται να προχωρήσει, όταν αφιχθεί από το νησί της Λέσβου ο αρμόδιος τοπογράφος της Αρμοστείας, όπως ανέφερε στον «Μαχητή» ο κ. Γκουντενούδης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Η εν λόγω πρωτοβουλία από πλευράς του ΥΜΑΘ δεν είναι η μοναδική, που σχετίζεται με την «Γαία» ΟΣΕ όπως ανέφερε ο κ. Διαμαντάκης, καθώς σε εξέλιξη είναι οι διεργασίες γιά την δημιουργία ενός καταυλισμού υποδοχής προσφύγων με «κονταίηνερ» στην περιοχή της Ν.Αγχιάλου, που και αυτή ανήκει στην ιδιοκτησία της επιχείρησης, με σκοπό βεβαίως να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στο χρόνο της παραμονής των στις επίμαχες περιοχές.

Άλλωστε είναι βέβαιον, ότι η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών σε βάθος χρόνου θα μειώσει δραματικά τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών, πυ διέρχονται μέσω της Ειδομένης προς την Κεντρική Ευρώπη και ως εκ τούτου, οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα μπορέσουν να συμβάλλουν αποφασιστικά προς την κατεύθυνση του σκοπού, γιά τον οποίο θα εκδηλωθούν.

Περισσότερα

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται, την Τετάρτη 28.2.24, οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, αντιτιθέμενοι […]

Συνάντηση δημάρχου Κιλκίς με την πρόεδρο και τα στελέχη του ‘’Νηρέα’’ για τα Κέντρα Πρόληψης

Επίσκεψη στον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη πραγματοποίησαν χθες η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων