Αρθρογραφία

Ο κατάλληλος δήμαρχος την στιγμή που χρειαζόταν

ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣΕκλογές ήταν και πέρασαν και αυτές. Ο κόσμος επέλεξε τους τοπικούς άρχοντές του και τους ευρωβουλευτές που για τα επόμενα πέντε χρόνια θα τον εκπροσωπούν. Επέλεξε τους συμβούλους που στα πιο απλά προβλήματά του αυτούς θα ενοχλεί. Εξέλεξε στις διοικήσεις κοινοτήτων, δήμων και περιφερειών τους πιο άξιους, τους ικανούς, τους φίλους και γνωστούς, που πίστεψε ότι θα κάνουν κάτι καλό στην πόλη του.

Έτσι και στο δήμο Κιλκίς ο κόσμος αποφάσισε και επέλεξε το συνδυασμό του Δημήτρη Σισμανίδη, να διοικήσει το δήμο για τα επόμενα πέντε χρόνια. Η «Άνοδος-Επτάπολις» κατάφερε μέσα σε δυο μήνες να αποσπάσει μια παλληκαρίσια νίκη απέναντι σε έναν συνδυασμό, που ο πρώτος αυτού ετοιμάζεται ψυχολογικώς εδώ και χρόνια και οι υπόλοιποι εδώ και αρκετούς μήνες.

Η νίκη, όμως, ενώ την πρώτη Κυριακή φαινόταν ότι θα είναι άνετη, κατέληξε να είναι ψυχοφθόρα. Και τούτο διότι, για να σιγουρέψει ο δήμος τον επόμενο άρχοντά του χρειάστηκε να βγουν σχεδόν όλα τα εκλογικά για να φανεί μια πιο ξεκάθαρη διαφορά. Και σε αυτό ευθύνονται οι «ντίβες της μιάς τετραετίας». Άνθρωποι του συνδυασμού, που επαναπαυόμενοι στον τετραψήφιο αριθμό ψήφων που έλαβαν την πρώτη Κυριακή, πήραν το καλαμάκι τους και πήγαν για φραπέ. Σίγουρα λιγότερο φταίνε και οι απογοητευμένοι. Αυτοί που δεν έπεισαν τον κόσμο για τις ικανότητες τους, και έτσι παραιτήθηκαν της νίκης του συνδυασμού, πράγμα το οποίο θεωρώ λάθος.

Να υπενθυμίσω σε αυτό το σημείο το μικρό χρονικό διάστημα ζωής που μετρούσε ο συνδυασμός. Πράγμα το οποίο σημαίνει, ότι πολλά πράγματα ήταν αναπόφευκτο να γίνουν με λιγότερη από την δέουσα προσοχή και να υπάρχουν λάθη και αστοχίες σε επιλογές στρατηγικών και ανθρώπων.

Και όμως η νίκη ήρθε και ο Δημήτρης Σισμανίδης θα είναι από 1ης Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος του Κιλκίς. Και αυτό, διότι είναι παλληκάρι και είχε μαζί του και ανθρώπους, που έτρεξαν μέχρι και το κλείσιμο της κάλπης της δεύτερης Κυριακής. Ανθρώπους που ήταν δίπλα του, διότι πίστευαν στην ιδέα του. Και όχι «προδότες» της δεύτερης Κυριακής, που κατευθύνουν «τον κόσμο τους» αναλόγως προς τα προσωπικά συμφέροντά τους, ξεχνώντας ιδεολογίες και οράματα. Διότι κατάφερε μέσα σε δυο μήνες να διαλύσει σχέδια χρόνων των αντιπάλων καθώς και να ξεπεράσει τακτικές, που θυμίζουν δεκαετία του ’90, και τις οποίες ο αντίπαλος συνδυασμός είχε στην νοοτροπία του και στον βασικό σχεδιασμό του. Διότι ο χρόνος είναι χρήμα, και κάποιοι ξόδεψαν πολύ χρόνο για να μπορέσουν να εκλεγούν.

Η αντίστροφη μέτρηση όμως τελείωσε και ο νικητής είναι ένας: Ο δήμος του Κιλκίς, ο οποίος αλλάζει νοοτροπία. Διότι όταν εκλέγεις έναν δήμαρχο τον οποίο η περιοχή του έχει τιμήσει τρεις φορές και είναι από τους λίγους που παρέδωσαν το δήμο τους με πλεόνασμα, τότε ξέρεις ότι αφήνεις πίσω νοοτροπίες που έχουν πληγώσει το Κιλκίς. Καλή επιτυχία στο έργο σας και προσοχή στις κακοτοπιές.

Περισσότερα

Τα χρόνια και οι άνθρωποι έρχονται, παρέρχονται και φεύγουν, η διαφθορά στο Δημόσιο «βασιλεύει» και… «δεν το κουνάει»!

Τις προηγούμενες ημέρες, οι φήμες γιά ένα νέο σκάνδαλο διαφθοράς με φερόμενους πρωταγωνιστές τρεις δημοσίους υπαλλήλους και οκτώ ιδιώτες συνεργάτες […]

ΤΟ ΖΩΟΠΑΖΑΡΟ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Στα χρόνια της τουρκοκρατίας ο μοναδικός κοινόχρηστος χώρος της πόλης όπου γινόταν και το ζωεμπόριο ήταν μια μεγάλη δενδροφυτευμένη πλατεία […]

Εννέα παλικάρια… πριν 60 χρόνια

Άνοιξη του 1964, ακριβώς πριν 60 χρόνια, εννέα παλικάρια, απόγευμα Κυριακής λίγο πριν αρχίσει η βόλτα (νυφοπάζαρο) στην κεντρική οδό […]

Δείτε ακόμα