Γενικά

Υπό κατάληψη το ΕΠΑΛ Αξιούπολης διαμαρτύρονται γιά κενά και τιμωρίες

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Υπό κατάληψιν τελεί τις τελευταίες τέσσερες ημέρες, αρχής γενομένης από την Τρίτη 10.10 έως την Παρασκευή 13.10.17 από τους μαθητές του το ΕΠΑΛ Αξιούπολης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι καταληψίες οι λόγοι, γιά τους οποίους έχουν προχωρήσει σε αυτήν την δραστική επιλογή, έχουν να κάνουν με την έλλειψη μαθηματικού, όπως πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είχε διαβλέψει ο «Μαχητής», ενός καθηγητού ειδικότητας ηλεκτρομηχανολόγου, αλλά και με ζητήματα που αφορούν στην εν γένει λειτουργια της σχολικης μονάδας, και συγκεκριμένα την ανεπαρκή προμήθεια υλικών καθαριότητας που έχει αρνητική επίδραση στην καθαριότητα του σχολείου και την αυστηρή πρακτική της διεύθυνσης και του αρμοδίου συλλόγου διδασκόντων στην με ευκολία επιβολή αποβολών σε μαθητές, με αποτέλεσμα, λόγω του αυξημένου αριθμού τους, την προοπτική να παραμένουν στην ίδια τάξη.

Όπως δήλωσαν στο maxitis.gr, οι μαθητές του ΕΠΑΛ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψή τους και την επόμενη εβδομάδα, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Γιά το θέμα της κατάληψης του ΕΠΑΛ Αξιούπολης αναφέρθηκε, ερωτηθείς σχετικώς ο αρμόδιος διευθυντής εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος γιά τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων, αλλά και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Παιονίας ο Κωνσταντίνος Μπάρπας σε σχέση με το ζήτημα της καθαριότητας του σχολείου.

Οπως τόνισε ο κ. Αθανασόπουλος, θεωρεί ως υπερβολική κίνηση την συνέχιση της κατάληψης, καθώς έχει διευθετηθεί το ζήτημα της τοποθέτησης καθηγητού μαθηματικών, που όμως δεν μπορεί να αναλάβει υπηρεσία λόγω της καταλήψεως.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΠΑΛ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ

Παράλληλα, όπως τόνισε, θέμα τοποθέτησης καθηγητού ειδικότητας δεν τίθεται, καθώς, με βάση την εφαρμογή της απόφασης γιά την κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ σε εθνικό επίπεδο, που έχει προκαλέσει, εκτός των άλλων, ποικίλες αντιδράσεις και παρεμβάσεις σε πολιτικό επίπεδο, όπως το τριμελές τμήμα του ΕΠΑΛ Αξιούπολης.

«Θέλω να πιστεύω», συνέχισε ο κ. Αθανασόπουλος, «ότι οι παρεμβάσεις μας θα βοηθήσουν στην επανέναρξη των μαθημάτων, όπως συνέβη και στην περίπτωση της κατάληψης του λυκείου Γουμένισσας, στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδος, που έληξε μετά τις πρωτοβουλίες της διεύθυνσης».

Στην συνέχεια αναφερόμενος στο θέμα των αποβολών τονισε ότι η επιβολή τους αποφασίζεται από τον σύλλογο διδασκόντων και ότι επιβάλλεται με βάση τους σχετικούς κανονισμούς και ότι στις περισσότερες εκ των περιπτώσεων αφορά στην εφαρμογή τους γιά τα θέματα χρήσης κινητών τηλεφώνων και καπνίσματος.

Τέλος, απολύτως κατηγορηματικός υπήρξε ο κ. Μπάρπας σε ό,τι αφορά στο έλλειμμα καθαριότητας, τονιζοντας ότι η αρμόδια σχολικη επιτροπή φροντίζει «γιά την άμεση προμήθεια υλικών καθαριότητας, αλλά και ενεργειών που έχουν αναβαθμίσει αισθητά την λειτουργία του σχολείου της τελευταία τριετία».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα