Γενικά

Περιοχή του Χορηγίου… «πνίγηκε» στο αίμα… αποβλήτων σφαγείου! (Βίντεο)

Έντονη αναστάτωση προκάλεσε στους κατοίκους του Χορηγίου η εκτεταμένη ρύπανση περιοχής του από αίμα αποβλήτων σφαγείου το μεσημέρι της Μεγ.Πέμπτης!

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οδηγός βυτιοφόρου, που μετέφερε τέτοια απόβλητα, φέρεται, παρά την υφιστάμενη απαγόρευση να απέθεσε τέτοια απόβλητα σε σημείο διέλευσης αγωγού αποχέτευσης, υπολογίζοντας προφανώς στην μέσω αυτού παροχέτευσή τους.

Ατυχώς, όμως, γι΄αυτόν, φρεάτιο του αγωγού δεν άντεξε στην πίεση των αποβλήτων και «έσκασε», με επακόλουθο τα απόβλητα σφαγείου, και ιδίως το αίμα να χυθούν ανεξέλεγκτα σε μιάν αρκετά μεγάλη ακάλυπτη έκταση, η οποία κυριολεκτικώς… «κατακοκκίνησε», και να προκαλέσουν σημαντική ρύπανση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι αρμόδιες αρχές κίνησαν την προβλεπόμενη σε τέτοιες περιπτώσεις διαδικασία, ενώ το ερώτημα, το οποίο τέθηκε, ήταν, αν το περιστατικό έχει σχέση με τα σφαγεία του Κιλκίς.

Σ΄αυτό απάντησε, με δηλώσεις του στο δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή», ο πρόεδρος της «Δημοτικά Σφαγεία Κιλκίς» ΑΕ ΄Οθων Γραμματικόπουλος, ο οποίος αφ΄ενός μεν καταδίκασε απερίφραστα την, «απαράδεκτη» όπως την χαρακτήρισε, ενέργεια του οδηγού του βυτιοφόρου, αφ΄ετέρου δε τόνισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι η επιχείρηση δεν έχει την παραμικρή σχέση με το συμβάν, ενώ λειτουργεί με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και τους πλέον αυστηρούς κανόνες διαχείρησης και ελέγχου όλων των αποβλήτων.

Πλέον οι κάτοικοι ζητούν να διενεργηθεί έλεγχος στην ρυπανθείσα περιοχή, ώστε να υπάρξει η κατάλληλη μέριμνα για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ ζητούν και αυστηρότερους ελέγχους στην μεταφορά αποβλήτων σφαγείων, ώστε να αποφευχθεί επανάληψη τέτοιων περιστατικών.

 

“Να επιληφθεί η Δικαιοσύνη”

Το γεγονός καταδίκασε με έγγραφη δήλωσή του ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χορηγίου Παναγιώτης Μιχαηλίδης ζητώντας να επιληφθεί του θέματος η Δικαιοσύνη.

Στην δήλωσή του ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρει τα εξής:

“Την Τετάρτη 26 Απρίλη περί την 9η ώρα το πρωί συνέβη ένα αδιανόητο από λογικής και υγειονομικής πλευράς γεγονός στο Χορηγι που ξεπερνά τα όρια κάθε φαντασίας. Εθεάθη από κατοίκους του χωριού βυτιοφόρο όχημα, χρώματος λευκού (στο πίσω μέρος μπλε) με βανάκι πλησίον φρεατίου αποχέτευσης στην άκρη του χωριού. Όσοι το είδαν πίστεψαν αρχικά οτι ίσως να βούλωσε το φρεάτιο και ήταν εκεί από τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ ή του δήμου με σκοπό την απόφραξη του συγκεκριμένου φρεατίου.

Η αλήθεια ωστόσο που αποδείχθηκε εντός ολίγου ήταν εντελώς διαφορετική ακριβώς μετά από λίγη ώρα από την αποχώρηση του βυτιοφόρου μαζί με το βανάκι. Ο κεντρικός δρόμος του χωριού κοντά στο γήπεδο απέναντι από την πρώτη καφετέρια μπαίνοντας στο χωριό από το Κιλκίς πλημμύρισε από παχύρευστα αίματα.

Η δυσωδία από τα τρεχούμενα αίματα ήταν ισχυρή και αμέσως ειδοποιήθηκε τηλεφωνικώς η ΔΕΥΑΚ, η αστυνομία και η περιφερειακή ενότητα  που κατέφθασαν εντός ολίγου.

Από τους υπεύθυνους της περιφερειακής ενότητας και της αστυνομίας κλήθηκε η πυροσβεστική, η οποία έστειλε ένα υδροφόρο όχημα για να ξεπλύνει από τα αίματα το δρόμο των οποίων η ποσότητα φανέρωνε οτι μάλλον προερχόνταν από σφαγείο.

Ως τοπική κοινότητα Χορηγίου καταγγέλουμε το συγκεκριμένο γεγονός καταθέτοντας συγχρόνως τα παρακάτω εύλογα ερωτήματα:

-Ποιός είναι αυτός και με ποιανού “κάλυψη” μπορεί να έρχεται και να αδειάζει στην αποχέτευση του χωριού μας αίματα από σφαγία;

-Ήταν όντως η πρώτη φορά που συνέβη αυτό, με δεδομένο ότι το ίδιο φρεάτιο βούλωσε και άλλες φορές;

Ελπίζουμε ο δράστης να συλληφθεί και η Δικαιοσύνη να επιληφθεί του εν λόγω συμβάντος το οποίο μπορεί να προξενήσει ανεπιθύμητες παρενέργειες στην υγεία και στην υγιεινή των κατοίκων του χωριού”.

Στο όνομα των κατοίκων του Χορηγίου ως πρόεδρος της κοινότητας καταδικάζω την παράνομη αυτή ενέργεια.

 

Παναγιώτης Μιχαηλίδης

Πρόεδρος κοινότητας Χορηγίου

 

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]