Οικονομία

Καταγγελία για εντατικοποίηση της εργασίας στο εργοστάσιο “Torre” στη Νέα Σάντα

Τις άσχημες συνθήκες εργασίας στην επιχείρηση «Torre», στη Νέα Σάντα Κιλκίς, καταγγέλλει το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων στις επιχειρήσεις παραγωγής επισιτιστικών προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας.

Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν την αυστηρή τήρηση του ωραρίου, διάλειμμα 30 λεπτών στην 8ωρη βάρδια, κατάργηση όλων των πλαφόν για την επιδότηση των εποχικών εργαζομένων και την κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ.

Στην καταγγελία του αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων στις επιχειρήσεις παραγωγής επισιτιστικών προϊόντων καταγγέλλει τις άσχημες εργασιακές συνθήκες υπό τις οποίες είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν οι εργαζόμενοι της «Τorre» στο εργοστάσιο της επιχείρησης στη Νέα Σάντα Κιλκίς.

Εργάζονται για ορισμένους μήνες το χρόνο, ουσιαστικά χωρίς ωράριο, συχνά χωρίς διάλειμμα κατά τη διάρκεια της βάρδιάς τους, με την αγωνία αν θα έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων τη στιγμή της απόλυσής τους, ώστε να λάβουν το πενιχρό επίδομα ανεργίας. Η εντατικοποίηση της εργασίας αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εργατικού ατυχήματος.

Οι εργασιακές αυτές συνθήκες, από τη μια, και η κερδοφορία της επιχείρησης, από την άλλη (με βάση τον ισολογισμό, η εταιρεία Τorre ΑΒΕΕ είχε για το έτος 2017 36.095 ευρώ κέρδη ανά εργαζόμενο), αποδεικνύουν ότι εργαζόμενοι και βιομήχανοι δεν βρίσκονται από την ίδια πλευρά. Οι εργαζόμενοι στα τρόφιμα – ποτά πληρώσαμε πολλά κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κρίσης ενώ, την ίδια περίοδο, οι βιομήχανοι του κλάδου αύξησαν θεματικά τα κέρδη τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους της «Τorre» να πάνε κόντρα στη λογική των μειωμένων απαιτήσεων και συσπειρωμένοι στο Σωματείο να παλέψουν οργανωμένα για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Βάζουμε στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες, όχι τα κέρδη των λίγων»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα