Αθλητισμός

Νικώντας τον ΓΑΣ Κιλκίς κατάφεραν να σώσουν τον Δούκα

Την ήττα, με 26-19 από τον ΑΣΕ Δούκα, γνώρισε στην Αθήνα ο ΓΑΣ Κιλκίς την προτελευταία αγωνιστική ημέρα της κανονικής περιόδου του χειροσφαιρικού πρωταθλήματος α1 εθνικής κατηγορίας.
Παρά τα πολλά διοικητικά και οικονομικά προβλήματα, εξ αιτίας των οποίων λίγο έλειψε να μην καταφέρει να μεταβεί εκεί γιά τον αγώνα, η ομάδα του Κιλκίς, χάρη στο αστείρευτο φιλότιμο των παικτών της ξεκίνησε την αναμέτρηση «χτυπώντας» την «στα ίσα» και επιδιώκοντας το θετικό αποτέλεσμα, που θα απομάκρυνε το ενδεχόμενο εμπλοκής της στην ψυχοφθόρα διαδικασία των κατατακτηρίων αγώνων γιά την παραμονή.

Δεν υπολόγιζε, όμως την περίπτωση να αγωνισθεί με επτά παίκτες, όπως προβλέπει ο κανονισμός, έναντι …εννέα της γηπεδούχου!
Οι δύο πρόσθετοι αντίπαλοι ήταν …οι διαιτητές Ζήτας και Σκλαβενίτης, που από τα πρώτα λεπτά έδωσαν σαφή δείγματα μεροληψίας εις βάρος του ΓΑΣΚ, που εντεινόταν όσο περνούσε η ώρα:

Ανύπαρκτα φάουλ ή βήματα εις βάρος του ΓΑΣΚ με ταυτόχρονη «παράβλεψη» των ιδίων παραβάσεων από πλευράς ΑΣΕΔ, αναίτιες δίλεπτες αποβολές παικτών του ΓΑΣΚ με ταυτόχρονο «κλείσιμο ματιών» σε «κραυγαλέες» περιπτώσεις αναλόγων αποβολών γιά ενέργειες των γηπεδούχων, που …«τα έβγαζαν», πέναλτυ υπέρ του ΑΣΕΔ γιά …«ψύλλου πήδημα» με ταυτόχρονη προκλητική αγνόηση πέναλτυ υπέρ του ΓΑΣΚ σε φάσεις που το χειρόσφαιρο μετετράπη σε …«κατς» κα!

Παρ’ όλα αυτά, το κιλκισιώτικο συγκρότημα συνέχισε να «μάχεται», ολοκλήρωσε το πρώτο ημιχρόνιο με αρνητική διαφορά μόνον τεσσάρων τερμάτων (15-11) και ξεκίνησε στην επανάληψη με το ίδιο πάθος και αποφασιστικότητα καταφέρνοντας στο 45’ να μειώσει σε 18-16.

Και ενώ ο ΑΣΕΔ άρχισε να «ζορίζεται», ήλθαν τα δύο διαιτητικά «δεκανίκια» να τον στηρίξουν ακόμη πιό αποφασιστικά:
-«Χρεώνοντας» ακριβώς σε εκείνο το σημείο δίλεπτη αποβολή στον Δημάκη γιά εντελώς ανύπαρκτη αιτία!
-Τιμωρώντας με την ίδια ποινή είτε αναιτίως είτε χωρίς σοβαρή αιτία παίκτες ….του πάγκου, στερώντας από τον ΓΑΣΚ την δυνατότητα εναλλακτικών λύσεων σύνθεσης εκεί που ετοιμαζόταν να αντιδράσει είτε γιά την ισοφάριση είτε γιά τη ανατροπή αλλά και αφήνοντας τον επί πολλή ώρα με έξι ή ακόμη και πέντε παίκτες στον αγωνιστικό χώρο!
-Αποβάλλοντας αδικαιολογήτως στο 55’, με κόκκινη κάρτα τους Δεληγιάννη και Κοτανίδη, γεγονός που εξόργισε δικαιολογημένα τους Κιλκισιώτες, εξαντλώντας και τα τελευταία αποθέματα ψυχικής αντοχής και ψυχραιμίας!

Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο ΑΣΕΔ έφτασε στην επικράτηση με διαφορά επτά τερμάτων, μία εντελώς πλασματική διαφορά αφού δεν απετέλεσε προϊόν αντίστοιχης των δύο ομάδων ως προς την δυναμικότητα και την αγωνιστική εικόνα, ενώ ο ΓΑΣΚ υποχρεώνεται τώρα ως να μην του έφταναν τα τόσα προβλήματα να υποβληθεί στην «σκληρή» δοκιμασία των κατατακτηρίων αγώνων γιά την παραμονή.
Εκείνο, το οποίο «πικραίνει» περισσότερο γι’ αυτήν την εξέλιξη είναι η διαπίστωση της άνισης μεταχείρισης την οποία υφίσταται από κάποιους κύκλους του αθλήματος και της διαιτησίας του η ομάδα του Κιλκίς.

Κάτι το οποίο δεν θα συνέβαινε, αν οι ανωτέρω γνώριζαν, ότι κάθε τέτοια στάση ή συμπεριφορά τους θα εξετίθετο στην σφοδρή αντίδραση μιάς ισχυρής ομάδας διοικητικών και εξωδιοικητικών παραγόντων του συλλόγου καθώς και φίλων του ΓΑΣΚ από όλο το φάσμα της φιλάθλου κοινής γνώμης.
Δυστυχώς, κατά την παρούσα συγκυρία το κιλκισιώτικο συγκρότημα φαίνεται να πορεύεται μόνο σε «ακανθόσπαρτο δρόμο», μη έχοντας την απαιτούμενη υποστήριξη σε διοικητικό και εξωδιοικητικό επίπεδο με εμφανές το ενδεχόμενο ακόμη και της «εκτροπής» (κατηγοριακής υποβάθμισης) ή και «ανατροπής» (κρίσης μέχρι σημείου και αυτής ακόμη της αναστολής της λειτουργίας του), κάτι που κάνει τους ανταγωνιστές του να «τρίβουν τα χέρια τους» από ικανοποίηση και να μπορούν με άνεση να του «βάζουν τρικλοποδιές».
Φυσικά αυτό κάθε άλλο παρά τιμά τους αθλητικούς παράγοντες, τον φίλαθλο κόσμο και γενικώς την κοινωνία του νομού, από την στιγμή που αυτή εκπροσωπείται πέραν των ορίων αυτού και διά του τομέως του αθλητισμού.
Και είναι αυτοί οι αθλητικοί παράγοντες και φίλαθλοι, που έστω και την τελευταία στιγμή παραμερίζοντας τις όποιες δυσκολίες της παρούσης συγκυρίας αλλά και τις όποιες πικρίες του παρελθόντος, διότι υπάρχουν κι αυτές, και επιδεικνύοντας πνεύμα ενότητας και ομόνοιας εν όψει του κοινού ενδιαφέροντος και σκοπού, μπορούν και οφείλουν να προσφέρουν στον ΓΑΣΚ το στήριγμα, που χρειάζεται γιά να αποφύγει δυσάρεστη κατάληξη της «μάχης» γιά την παραμονή.
Μετά θα υπάρχει πολύς χρόνος γιά εξέταση της κατάστασης και των προβλημάτων, απόδοση ευθυνών, προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων και εκτιμήσεως και προτάσεις γιά το τι μέλλει γενέσθαι.
Προς το παρόν προέχει η άμεση στήριξη της ομάδας, ώστε αυτή να μην ξαναβρεθεί στην θέση, στην οποία βρέθηκε στην Αθήνα, στον αγώνα με τον ΑΣΕ Δούκα δηλαδή σε θέση …«προβάτου επί σφαγήν».

Τα πλήρη αποτελέσματα
Διομήδης Αργ.-ΑΕΚ Αθ. 30-17
ΙΕΚ Ξυνή/ΔΙΚΕΑΣ-Φίλιππος Βερ. 29-25
ΑΣΕ Δούκα-ΓΑΣ Κιλκίς 26-19
Φοίβος Συκ.Θεσ.-ΧΑΝ Θεσ. 24-21
«Δράμα ‘86»-ΠΑΟΚ Θεσ. 24-37
Ποσειδών Λουτρ.-Αναγέννηση Βρυ. 19-18
Σε υπολειπόμενο αγώνα:
ΑΕΚ Αθ.-ΙΕΚ Ξυνή/ΔΙΚΕΑΣ 35-30

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ(21η αγωνιστική)[table]

Α/Α, ΟΜΑΔΕΣ, ΤΕΡΜΑΤΑ ,ΒΑΘΜΟΙ,
1., Διομήδης Αργ., 559-394, 41,
2., ΠΑΟΚ Θεσ.,581-467, 37,
3., ΑΕΚ Αθ., 530-50, 29,
4., Φίλιππος Βερ., 550-514, 25,
5., Ποσειδών Λουτρ., 487-485, 20,
6., ΙΕΚ Ξυνή/ΔΙΚΕΑΣ, 503-536, 18,
7., Φοίβος Συκ. Θεσ., 489-503, 18,
8., Αναγέννηση Βυρ., 460-469, 18,
9., ΑΣΕ Δούκα, 448-484, 16,
10., ΧΑΝ Θεσ., 490-519, 14,
11., ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ, 478-563, 14,
12., «Δράμα ‘86», 450-590, 0,[/table]

Η επομένη ημέρα
(Σάββατο 21.3.15)
ΑΕΚ Αθ.-Ποσειδών Λουτρ.
Φίλιππος Βερ.-Διομήδης Αργ.
ΠΑΟΚ Θεσ.-Φοίβος Συκ. Θεσ.
Αναγέννηση Βυρ.-«Δράμα ‘86»

(Κυριακή 22.3.15)

ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ-ΙΕΚ Ξυνή/ΔΙΚΕΑΣ
ΧΑΝ Θεσ.-ΑΣΕ Δούκα

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]