Πολιτική

“Καταδικάζουμε τους τραμπουκισμούς. Απομονώνουμε τα άκρα”

Καταδικάζουμε και δηλώνουμε την ντροπή μας για τους ανθρώπους που λόγω ένδειας επιχειρημάτων καταφεύγουν σε τρομοκρατικές και άνανδρες ενέργειες, όπως αυτή που συνέβη τις προηγούμενες μέρες στην υποψήφια βουλευτή του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ., Κα Ειρήνη Αγαθοπούλου. Σε έναν φιλήσυχο νομό όπως είναι το Κιλκίς αλλά και στη χώρα στην οποία γεννήθηκε η Δημοκρατία τέτοιες τακτικές δεν χωράνε. Με αυτό μας το μήνυμα λοιπόν, ως συντοπίτες της Κας Αγαθοπούλου συμπαραστεκόμαστε σε αυτή και καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδους πρακτικές.

Θα μπορούσαμε, με ευκολία να πούμε ότι ήταν ένα γεγονός που στήθηκε για να προσελκύσει τα φώτα και να γίνει ντόρος στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Όμως δεν δυνάμεθα να διανοηθούμε ότι ακολουθούνται τέτοιου είδους παλαιοκομματικές τακτικές από νέους ανθρώπους.

Θα θέλαμε επίσης να δηλώσουμε την θλίψη μας για το δελτίο τύπου που οι τέσσερις συνυποψήφιοι της Κας Αγαθοπούλου, συνυπογράφουν. Ένα προβοκατόρικο και ακραίο δελτίο τύπου συμπαράστασης στην παθούσα στο οποίο, εκμεταλλευόμενοι μια άστοχη δήλωση στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, φωτογραφίζουν σαν υποκινητές ή και δράστες του κατάπτυστου αυτού συμβάντος ανθρώπους που πρόσκεινται στη παράταξη μας.

Ξεχνάνε βλέπετε ότι ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. ήταν αυτός που υποκινούσε καταλήψεις και μπαχαλάκιδες σε πανεπιστήμια και πορείες. Μέλη του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. ήταν οι άνθρωποι οι οποίοι προσπάθησαν να προστατεύσουν τους αναρχικούς που για χρόνια είχαν κάνει κατάληψη στη Βίλα Αμαλία στην Αθήνα. Ξεχνάνε ότι στελέχη του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. ήταν μάρτυρες υπεράσπισης, στις δικαστικές αίθουσες, των  τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη. Άνθρωποι που σχεδόν ποτέ δεν έχουν καταδικάσει τη βία ενάντια σε κυβερνητικά στελέχη κατά τα προηγούμενα χρόνια τώρα μας παραδίδουν μαθήματα ήθους.

Θέλουμε επίσης να γνωστοποιήσουμε ότι την πρώτη κιόλας μέρα που τοποθετήσαμε έξω από τα γραφεία του κόμματος μας πλακάτ και τραπεζάκι με προεκλογικό υλικό, άγνωστοι μας τα κατέστρεψαν σπάζοντας τα με κλωτσιές. Ουδέποτε όμως καλλιεργήσαμε φιλοπολεμικό κλίμα.

Ζητάμε από τους συμπολίτες μας λοιπόν, με τη δύναμη της ψήφου τους να βάλουν στο περιθώριο τα άκρα είτε προέρχονται από τα δεξιά είτε από τα αριστερά και να τιμωρήσουν όσους ακολουθούν τακτικές που θυμίζουν άλλα πολιτεύματα και εποχές.

Σαν νέοι που συμμετέχουμε ενεργά για να αλλάξουμε τη σκουριασμένη νοοτροπία που μας έφερε σε αυτή τη κατάντια και υποθήκευσε το μέλλον μας, καταδικάζουμε κάθε τέτοιου είδους πρακτική και πολιτική που προέρχεται από τα άκρα. Η Δημοκρατία έχει όρια, όχι άκρα.

trampoukismoi-nea-dimokratia-ekloges-2015-maxitis

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Το… «γούρι»

Αυτή τη φορά η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς πέρασε νικηφόρα από την Αθήνα η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς […]