Πολιτική

Καταδικαστική απόφαση για E.Μπαλάσκα X.Μωυσίδη για την υπόθεση των “πάσο”

Ενόχους έκρινε το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης τον εν αργία δήμαρχο Κιλκίς Ευάγγελο Μπαλάσκα και τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Κιλκίς Χαράλαμπο Μωυσίδη γιά την υπόθεση των δελτίων μετακίνησης («πάσο») ΑΜΕΑ.
Το δικαστήριο, αποδεχόμενο την πρόταση του εισαγγελέως, επέβαλε στον κ. Μπαλάσκα ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή, η οποία «ανοίγει τον δρόμο» γιά την οριστική έκπτωσή του από το αξίωμα του δημάρχου, και τριετούς φυλάκισης χωρίς αναστολή, εξαγοραζόμενη προς πέντε ευρώ την ημέρα, στον κ. Μωυσίδη.
Και γιά τους δύο η απόφαση ελήφθη ομοφώνως.
Οι ποινές αφορούν στις τρεις από τις τέσσερες κατηγορίες, καθώς μία από τις τέσσερες βεβαιώσεις, γιά τις οποίες κατηγορήθηκαν, δεν κρίθηκε ψευδής.
Στην περίπτωση του προέδρου του ΚΤΕΛ επιβλήθηκε ποινή δύο ετών γιά τις ψευδείς βεβαιώσεις συν ενός γιά την χρήση ψευδών βεβαιώσεων.
Πρωτοδίκως ο κ. Μπαλάσκας είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή, ενώ ο κ. Μωυσίδης σε επταετή φυλάκιση, γιά την οποία η έφεση είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα.
Η απόφαση του πενταμελούς εφετείου είναι τελεσίδικη γιά τον εν αργία δήμαρχο Κιλκίς, ο οποίος έχει το δικαίωμα άσκησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο.
Νομικοί κύκλοι υποστήριξαν, ότι σε αυτήν την περίπτωση η αναίρεση είναι εξαιρετικώς δύσκολο να εξετασθεί πριν τον προσεχή Μάιο, που είναι ο μήνας των τοπικών εκλογών, ώστε ο κ. Μπαλάσκας να προσδοκεί αθώωση, που θα συνεπαγόταν επάνοδο στο αξίωμά του, με δικαίωμα να θέσει εκ νέου δημαρχιακή υποψηφιότητα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα