Πολιτική

«Μύδροι» ΠΟΑΣΥ κατά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς

«Μύδρους» κατά της αστυνομικής διεύθυνσης Κιλκίς με αφορμή την αναστολή χορήγησης ημερησίων αναπαύσεων και αδειών στα στελέχη της, με επίκληση της όξυνσης της κατάστασης στην μεθόριο αλλά και κατά της πολιτικής και αστυνομικής ηγεσίας του υπουργείου προστασίας του πολίτη, εξαπέλυσε η πανελλήνια ομοσπονδία αστυνομικών υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), παραπέμποντας σε ανάλογη ανακοίνωση της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων νομού Κιλκίς (ΕΑΣΥΝΚ).

«Αρκετά με τα ημίμετρα»
Στην ανακοίνωσή της η ΕΑΣΥΝΚ αναφέρει τα εξής:
«Μετά από δεκάδες παρεμβάσεις προφορικές αλλά και έγγραφες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κιλκίς στην οικεία διεύθυνση αστυνομίας Κιλκίς αλλά και στις ιεραρχικά ανώτερες βαθμίδες του αρχηγείου μας, ότι η κατάσταση στην Ειδομένη είναι ένα καζάνι που βράζει και ότι θα θρηνήσουμε θύματα, τελευταία διαταγή της Δ.Α Κιλκίς επιβεβαιώνει τα λεγόμενα μας.

Προτάσσοντας το επιχείρημα της ασφάλειας του αστυνομικού αλλά και της διατήρησης της τάξης στην ευρύτερη περιοχή(παραμερίζοντας την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών),διατάσσει να μη χορηγούνται ημερήσιες αναπαύσεις στον εργαζόμενο αστυνομικό, για έξι συνεχείς ημέρες αλλά και να μη δίνονται άδειες μέχρι να εκτονωθεί η κατάσταση. Αρκετά με τα ημίμετρα. Οσες ημερήσιες αναπαύσεις και να κόψετε δεν επαρκούν οι αστυνομικοί για την αστυνόμευση της περιοχής.

Η κατάσταση αυτή δεν πρόκειται να εκτονωθεί. Ρωτάμε λοιπόν για πόσο χρονικό διάστημα δεν θα χορηγούνται ημερήσιες αναπαύσεις; Ως πότε θα πληρώνει ο εργαζόμενος αστυνομικός σχεδιασμούς χωρίς αποτελέσματα; Η εποχή αποφασίζουμε και διατάζουμε τελείωσε.
Τα ψηφισμένα Προεδρικά Διατάγματα για τα δικαιώματα των εργαζομένων αστυνομικών τα εφαρμόζετε όπως σας βολεύουν… ΩΣ ΕΔΩ!
Θα μας βρείτε απέναντι σας».
Εν συνεχεία η ΠΟΑΣΥ απέστειλε προς τον υπουργό προστασίας του πολίτη και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ το ακόλουθο έγγραφο:

«Η ομοσπονδία μας, μέσω της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Κιλκίς, έγινε εκ νέου αποδέκτης καταγγελιών αναφορικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του ανθρώπινου δυναμικού της διεύθυνσης αστυνομίας Κιλκίς, έτσι όπως αυτά προβλέπονται από τους κανονισμούς του Σώματος και τα οποία για πολλοστή φορά παραβιάζονται κατάφορα από τους διοικούντες, προεξάρχοντος του νυν αστυνομικού διευθυντή Κιλκίς.

Όπως προκύπτει από τα επισυναπτόμενα υπ’ αριθ. 800/6/34α από 20-11-2015, 302/9/56α από 14-12-2015 και 800/6/37α από 18-12-2015 έγγραφα της ομοσπονδίας μας, η «χρηστή διοίκηση» στην συγκεκριμένη διεύθυνση, εξακολουθεί να παράγει αρνητικές καταστάσεις εις βάρος του ανθρώπινου δυναμικού της αλλά και ευρύτερα εις βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας. Και δεν είναι μόνο το επαναλαμβανόμενο γεγονός της κατά το δοκούν χορήγησης των ημερήσιων αναπαύσεων ή της απαγόρευσης χορήγησης των αδειών, την ώρα μάλιστα που ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής μερίμνησε εντελώς πρόσφατα να κάνει χρήση για τον εαυτό του, του δικαιώματος αυτού! Είναι και η κατασπατάληση οικονομικών πόρων εξαιτίας της αλόγιστης κινητοποίησης διμοιριών για αχρείαστα μέτρα , που μόνο αναστάτωση στην αστυνόμευση και καταπόνηση στους συναδέλφους προκαλούν!

«Ελέγξατε τα καταγγελλόμενα»
Γεννάται επομένως το ερώτημα, πόθεν εκπορεύεται αυτή η συνεχιζόμενη κατάσταση και τι συμφέροντα εξυπηρετεί, όταν οι εντολές της ηγεσίας, πολιτικής και φυσικής, κινούνται σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση, ήτοι αυστηρή τήρηση των νόμων και των κανονισμών που διέπουν τη λειτουργία του σώματος, με σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπινου δυναμικού του και παράλληλα με ορθή αξιοποίηση των, ούτως ή άλλως, μειωμένων διαθέσιμων οικονομικών πόρων για τη λειτουργία του;

Αλήθεια, μήπως αυτές οι εντολές, υπόκεινται σε άλλα κέντρα «εξουσίας» εκτός της δικής σας δικαιοδοσίας με άγνωστους σε όλους μας σκοπούς ή μήπως είναι τόσο ισχυροί που έχουν την αίσθηση ότι οι αποφάσεις τους, όταν αφορούν τους υφισταμένους τους, θα καταπίνονται από όλους –από εσάς κι από μας, αβασάνιστα;
Σας καλούμε για τελευταία φορά να ελέγξετε άμεσα τα καταγγελλόμενα και να θέσετε προ των ευθυνών τους όσους έχουν ταχθεί να διοικούν ανθρώπους και όχι απρόσωπα όργανα ενός μηχανισμού που ενδιαφέρεται για τις στατιστικές των αριθμών, αδιάφορο αν έτσι ισοπεδώνονται προσωπικότητες και ευτελίζονται θεσμοί και αξίες».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]