Πολιτική

25η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το δικό της μήνυμα γιά την Παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών έστειλε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Παιονίας Γαρυφαλιά Καρβουνιάρη στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών» αποτελεί μία συμβολική αφορμή να αντικρίσουμε κατάματα ένα διαχρονικό πρόβλημα. Να αντιληφθούμε ότι αυτό συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες…… Και να τις σπάσουμε μαζί με τη σιωπή που το τυλίγει!!!
Γιατί το τραύμα κάθε γυναίκας είναι το τραύμα κάθε κοινωνίας!!!
Είναι υποχρέωση όλων μας να σπάσουμε και τη δική μας σιωπή απέναντι σε αυτά τα εγκλήματα. Όταν αντιλαμβανόμαστε τη βία στο ευρύτερο περιβάλλον μας, οφείλουμε να ξεπερνούμε τις αναστολές μας και να απευθυνόμαστε άμεσα στις αρχές και τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Πρέπει επιτέλους να αλλάξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι για να απαλλαγούμε από τις πατριαρχικές αντιλήψεις που υπονομεύουν το δικαίωμα σε μία ζωή χωρίς βία και βάζουν εμπόδια στην πρόοδο!!!!
Οφείλουμε να υιοθετήσουμε οριζόντια τη νοοτροπία ισότητας και απόλυτου σεβασμού στον συνάνθρωπο και στα δικαιώματά του, ανεξάρτητα από το φύλο, που θα είναι πλέον αυτονόητη, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη!!!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα