Πολιτισμός

«Κέρδισε» το κοινό του Καρπενησίου η χορωδία «Άξιον Εστί» Αξιούπολης

Η μικτή χορωδία «Αξιον Εστί» της Αξιούπολης πραγματοποίησε μιάν ακόμη εξαιρετική εμφάνιση εκτός νομού.
Συμμετέχοντας στο 18ο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ Καρπενησίου, κατόπιν προσκλήσεως του τοπικού συλλόγου «Αντόνιο Βιβάλντι» απέδειξε περίτρανα, ότι μπορεί να ανταποκριθεί με αξιώσεις και σε διεθνή φεστιβάλ και να «δρέψει δάφνες».
Οι εκδηλώσεις άρχισαν την Πέμπτη 26.6.14 με την συμμετοχή τεσσάρων χορωδιών.
Η χορωδία της Αξιούπολης έλαβε μέρος την Παρασκευή 27.6.14 μαζί με άλλες τέσσερες από την Αταλάντη, το Ναϊρόμπι της Κένυας, το Ισραήλ και, τέλος, την χορωδία των Καταφυγιωτών της Κατερίνης.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο συνεδριακό κέντρο Καρπενησίου ένα πανέμορφο κτίριο με μία τεράστια αίθουσα, που θυμίζει παλιές αίθουσες κινηματογράφου.
Σε μία αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη, η χορωδία «Αξιον Εστί» ξεκίνησε πρώτη με τα τραγούδια «Τρελλό το Καλοκαίρι» του συμπολίτη μουσικού Μιχάλη Τερζή και ακολούθησαν τα τραγούδια «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» του Μ. Θεοδωράκη, το «Τραγούδι της ξενιτιάς» επίσης του Μ.Θεοδωράκη, «Αννα μου Αννούλα» παραδοσιακό Μακεδονίας, «Βήμα-βήμα» του Χρήστου Νικολόπουλου και «Χαράματα η ώρα τρεις» του Μάρκου Βαμβακάρη.
Συνδυάζοντας την εκεί επίσκεψη γιά την συμμετοχή της στο διεθνές φεστιβάλοι χορωδοί της Αξιούπολης απήλαυσαν τις απείρου κάλλους ομορφιές της πόλης του Καρπενησίου και της γύρω περιοχής.
Επίσης, επισκέφθηκαν την ιερά μονή της Προσσού, της «Κυράς της Ρούμελης», η οποία απέχει από το Καρπενήσι γύρω στα τριάντα χιλιόμετρα.
Είναι κτισμένη στις απολήξεις των βουνών Καλλιακούδας και Χελιδώνας.
Γιορτάζει 23 Αυγούστου και συγκεντρώνει πλήθος πιστών από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Η αποστολή επέστρεψε με την ευχή να δοθεί η ευκαιρία να πραγματοποιηθεί ένα ακόμη ταξίδι.
Κατά την επιστροφή επισκέφθηκε το αγίασμα της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη γιά προσκύνημα.
«Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της Παρασκευής μετά το φεστιβάλ όλοι μαζι, 52 τον αριθμό σε μία τεράστια αίθουσα ξενοδοχείου μαζί με άλλες χορωδίες διασκεδάσαμε υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής έως αργά το βράδυ».

Περισσότερα

Στα ‘’Ελευθέρια’’ του δήμου Κιλκίς μεταφέρεται η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων ‘’Σήκω ψυχή μου!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22″

O δήμος Κιλκίς εγκαινιάζει μια πολύ αξιόλογη συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη […]

Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]