Κοινωνία

Πλούσιο το πρόγραμμα καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Κιλκίς

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο δήμος Κιλκίς θα γιορτάσει τις Απόκριες, με πληθώρα εκδηλώσεων και με έναν Καρνάβαλο σε μορφή «που έρχεται τόσο… γρήγορα όσο και ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας!», τονίζεται στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο.
Το πρόγραμμα εορτασμού θα ανοίξει στις 7 το βράδυ της Τσικνοπέμπτης 20.2.14 στο πεζοδρομημένο τμήμα της οδού 25ης Μαρτίου, με την κατάλληλη δόση τσίκνας, με άφθονο κρασί, και με μια συναυλία από τοπικούς καλλιτέχνες που θα “στολίσουν” τη βραδιά με παραδοσιακούς, ρεμπέτικους και λαϊκούς ήχους.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 1.3.14 με το «Κυνήγι του Θησαυρού», την καύση του Καρνάβαλου και την ανακοίνωση των νικητών του διαγωνισμού καλύτερου καρναβαλιού.

«Κυνήγι του Θησαυρού»

Το φετινό «Κυνήγι του Θησαυρού» έχει τίτλο “Στον Αστερισμό του Μυστηρίου…”.
“Επτά διάσημοι ντετέκτιβ! Επτά μυστηριώδεις υποθέσεις αναζητούν λύση!
Οι πιο εγκληματικοί εγκέφαλοι έχουν συμμαχήσει με τον παμπόνηρο ∆όκτωρα Μορτίσιμερ και έχουν στήσει ένα οργανωμένο δίκτυο στην πόλη μας με σκοπό την κλοπή ενός πολύτιμου αντικειμένου.
Επτά παγκοσμίου φήμης ντετέκτιβ θα χρειαστούν τη βοήθειά σας για να λύσουν τα μυστήρια που θα οδηγήσουν στην εξουδετέρωση της εγκληματικής οργάνωσης…”.
Δικαίωμα συμμετοχής στο «Κυνήγι του Θησαυρού» έχουν ομάδες επτά μελών και άνω, ανεξαρτήτως ηλικίας. Η νικήτρια ομάδα θα κερδίσει 500 ευρώ. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής έως και την Τετάρτη 26.2.14 στην γραμματεία των πρώην τμημάτων καλλιτεχνικής παιδείας του ΟΠΟΝΓΑ (νυν πολιτιστικός σύλλογος «Ιριδα») στον δημοτικό «Κήπο» (δίπλα στην δημόσια βιβλιοθήκη) στην Ελένη Χριστοφορίδου τηλ. 23410-23530 (∆ευτέρα έως Παρασκευή από 16.30 έως 18.30).
Σε ό,τι αφορά στην διεξαγωγή του παιχνιδιού αυτό θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου 1.3.14. Η συγκέντρωση των ομάδων θα γίνει φέτος για πρώτη χρονιά στην Πλατεία Ειρήνης, έως τις 11.30 το αργότερο. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 12.00, ενώ η διάρκειά του θα είναι δύο ώρες ακριβώς.
Αμέσως μετά την κήρυξη της έναρξης του παιχνιδιού, γυμναστήρια και φορείς της πόλης, στην σκηνή που θα είναι στημένη στην Πλατεία Ειρήνης θα παρουσιάσουν χορούς ζούμπα και λάτιν.
Η ανακοίνωση του φετινού νικητή θα γίνει το ίδιο βράδυ κατά την καύση του Καρνάβαλου.

Διαγωνισμός καλύτερου καρναβαλιού

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν ομάδες άνω των τριών μελών, ανεξαρτήτως ηλικίας. Η πρωτοτυπία βραβεύεται με 200 ευρώ.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής έως και την Πέμπτη 27.2.14 στην γραμματεία των πρώην τμημάτων καλλιτεχνικής παιδείας του ΟΠΟΝΓΑ (νυν πολιτιστικός σύλλογος «Ιριδα» στον ∆δημοτικό «Κήπο» (δίπλα στην ∆δημόσια βιβλιοθήκη) στην Ελένη Χριστοφορίδου τηλ. 23410-23530 (∆ευτέρα έως Παρασκευή από 16.30 έως 18.30).
Η ανακοίνωση του φετινού νικητή θα γίνει το ίδιο βράδυ κατά το κάψιμο του Καρνάβαλου.

Καύση Καρναβάλου
Την τιμητική του θα έχει το Σάββατο 1.2.14 και ο Καρνάβαλός μας, ο οποίος… τραβάει τα πάνδεινα στο βωμό της πολυπόθητης ανάπτυξης που τόσο συζητείται, αλλά ποτέ δεν έρχεται…
Την δική του σφραγίδα για μια ακόμη χρονιά σε ό,τι αφορά την κατασκευή και επιμέλεια του Καρνάβαλου, έβαλε ο εξαιρετικός όπως πάντα και πολυτάλαντος Κιλκισιώτης καλλιτέχνης Χάρης Ισχνόπουλος.
Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα της ημέρας, αυτό έχει διαμορφωθεί ως εξής:
6μ.μ. Συγκέντρωση όλων των καρναβαλιστών και των ομάδων που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό καλύτερου καρναβαλιού μπροστά στο δημαρχείο για «τρελλές» φωτογραφίσεις και πολλά ακόμη…
7μ.μ.: Με τον Καρνάβαλο… μπροστάρη, η αποκριάτικη πομπή θα ξεκινήσει από το δημαρχείο με προορισμό την πλατεία Ειρήνης. Τον δικό τους ξεχωριστό ρυθμό προς την… πυρά, θα δίνουν μουσικοί με χάλκινα, καθώς και πολυμελή ομάδα κρουστών. Εν μέσω χορού, κεφιού και πλούσιου αποκριάτικου θεάματος, θα ανακοινωθούν τα ονόματα των νικητών στο «Κυνήγι του Θησαυρού» και στον διαγωνισμό καλύτερου καρναβαλιού, ενώ θα ακολουθήσει η καύση του Καρνάβαλου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]