Γενικά

Σε ισχύ ενιαίος κανονισμός γιά τις εμποροπανηγύρεις στον δήμο Κιλκίς

Η ανάδειξη και αναβάθμιση του παραδοσιακού χαρακτήρα των τοπικών θρησκευτικών εορτών και η τόνωση της τοπικής οικονομίας στάθηκαν για τον δήμο Κιλκίς τα βασικά κριτήρια για την αναδιοργάνωση εμποροπανηγύρεων σε δεκατρείς δημοτικές και τοπικές κοινότητες κατά το πρότυπο της εμποροπανηγύρεως Κιλκίς μετά τη φετινή επιτυχία που σημείωσε ο θεσμός σε οργανωτικό και οικονομικό επίπεδο.

Ο κανονισμός λειτουργίας των εμποροπανηγύρεων, που θα λαμβάνουν χώρα κατά τις θρησκευτικές τοπικές εορτές, τις οποίες επεξεργάστηκε η αντιδημαρχία τοπικής ανάπτυξης υπό τον Πρόδρομο Πεντζερετζή, ρυθμίζει λεπτομερώς τις προϋποθέσεις της εύρυθμης διοργάνωσής τους (χωροθέτηση, υγιεινή, αισθητική στους χώρους όπου θα λειτουργούν οι εμποροπανηγύρεις) ενώ περιγράφει με σαφήνεια τους όρους συμμετοχής (επιτρεπόμενα είδη πώλησης, αριθμό θέσεων και μέγεθος πάγκων, άδεια συμμετοχής εκθετών, τρόπο διάθεσης χώρων, γενικές υποχρεώσεις δήμου Κιλκίς και εμπόρων εκθετών).

Ο κανονισμός ψηφίστηκε την Δευτέρα 21.12.15 ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς και αφορά την δημοτική κοινότητα Νέας Σάντας και τις τοπικές κοινότητες Γαλλικού, Πεδινού (δημοτική ενότητα Γαλλικού) Αμαράντων, Δροσάτου (δημοτική ενότητα Δοϊράνης) Επταλόφου, Ευκαρπίας, Τερπύλλου (δημοτική ενότητα Κρουσσών) Μυριοφύτου, Σ.Σ. Μουριών (δημοτική ενότητα Μουριών) Νέου Αγιονερίου, Νέου Γυναικοκάστρου, Παλαιού Αγιονερίου (εημοτική ενότητα Πικρολίμνης).

Υπεύθυνος για την διοργάνωση των τοπικών εμποροπανηγύρεων, τον καθορισμό των όρων συμμετοχής εμπόρων και εκθετών, τη χορήγηση των σχετικών αδειών συμμετοχής και τη εν γένει ομαλή τους λειτουργία είναι ο δήμος Κιλκίς.

Το έργο του επικουρεί επταμελής επιτροπή η οποία θα μεριμνά για την αξιολόγηση των αιτήσεων, τη διενέργεια κλήρωσης και διάθεσης χώρων και για την εύρυθμη οργάνωση των εμποροπανηγύρεων.

Πρόεδρος της επιτροπής ορίστηκε ο Πρόδρομος Πεντζερετζής και μέλη ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Στανημερόπουλος ο Πρόεδρος της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας στην οποία πραγματοποιείται η εμποροπανήγυρη, εκπρόσωπος του επιμελητηρίου Κιλκίς, εκπρόσωπος του συλλόγου μικροπωλητών Λαϊκών αγορών νομού Κιλκίς και δύο δημοτικοί υπάλληλοι.

Το κείμενο του κανονισμού λειτουργίας των εμποροπανηγύρεων στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του δήμου Κιλκίς θα αναρτηθεί προσεχώς στην ιστοσελίδα του δήμου Κιλκίς (www.e-kilkis.gr).

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]

Συγχαρητήριο του «Μαχητή»

Το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» συγχαίρει θερμά την Χριστίνα Ζώτου από τον Καμπάνη: -Για τις άριστες κύριες και μεταπτυχιακές σπουδές […]