Γενικά

Κανένα περιστατικό στον νομό από την γρίππη, 56 έχασαν την ζωή τους στη χώρα

Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή του από την εποχική γρίππη, ανεβάζοντας τα θύματά της σε όλη την χώρα στα 56, σύμφωνα με στοιχεία του κέντρου ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Οσον αφορά πάντως στον νομό Κιλκίς η κατάσταση είναι πλήρως ελεγχόμενη, και δεν έχει αναφερθεί κανένα περιστατικό διακομιδής ασθενούς σε μονάδα εντατικής θεραπείας στην Θεσσαλονίκη ούτε νοσηλεία ασθενούς με γρίππη «βαρειάς» μορφής.

Αξιωματούχος του νοσοκομείου Κιλκίς δήλωσε, ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στον νομό κυμαίνεται στα συνήθη κάθε χρόνο τέτοια εποχή επίπεδα και ότι μέχρι στιγμής δεν παρατηρείται καμμία ανησυχητική έξαρση.

Τα ανωτέρω επιβεβαίωσε και έγκυρη ιατρική «πηγή» του ιδιωτικού τομέα κάνοντας επίσης λόγο γιά «την συνήθη κατά την συγκεκριμένη εποχή κίνηση στα ιατρεία», χωρίς κάτι το ιδιαίτερο που θα δικαιολογούσε ανησυχία.

Ωστόσο, υπενθύμισε την ανάγκη να τηρεί ο πληθυσμός πιστά τους κανόνες υγιεινής και αντιμετώπισης της γρίππης, υπογραμμίζοντας συγχρόνως την σημασία του προληπτικού εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων του.
Τόνισε, ακόμη, ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος και γιά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των δημοσίων και ιδιωτικών μονάδων υγείας, ενώ όσον αφορά στα συμπτώματα και στην αντιμετώπισή τους συνέστησε στους πολίτες να συμβουλεύονται σε κάθε περίπτωση τον ιατρών τους και να πράττουν αναλόγως.

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]