Πολιτική

Ελαφρύνσεις για τους πολίτες ζητεί η ΝΕ Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ

«Μύδρους κατά της κυβέρνησης για το θέμα της ακρίβειας εξαπέλυσε η νομαρχιακή επιτροπή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – «Προοδευτική Συμμαχία», ζητώντας την λήψη μέτρων ελάφρυνσης των πολιτών.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Απέναντι στο κύμα ακρίβειας που βρισκόμαστε αντιμέτωποι, η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, το Σάββατο, απέδειξε ότι δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ακρίβειας – στην ενέργεια, στις ανατιμήσεις τροφίμων -και ότι δεν έχει τη βούληση να λάβει μέτρα για να την αντιμετωπίσει και να στηρίξει την ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Απεναντίας εκχώρησαν το 17% της ΔΕΗ σε ιδιώτες ισχυριζόμενοι πως τα ζητήματα αυτά τα ρυθμίζει η αγορά και όχι το κράτος, ουσιαστικά δηλαδή θα παραμείνουμε απροστάτευτοι από τις ακραίες τιμές στην ενέργεια που συμπαρασύρει και τις τιμές ειδών πρώτης ανάγκης.

Ναι μεν εξήγγειλαν μια στήριξη 9 ευρώ που μετά έγινε 18 και τώρα 36 αλλά ο μέσος πολίτης θα δει στους λογαριασμούς του Δεκεμβρίου μια αύξηση που θα είναι από 80 έως 150 ευρώ.

Ως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις για την ανακούφιση των πολιτών από τα βάρη της νέας κρίσης.

– Άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ ώστε να αυξηθεί το εισόδημα των πολιτών.

– Μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα στα κατώτατα όρια που προβλέπει η ΕΕ, την καταθέσαμε στη Βουλή ως πρόταση νόμου και η κυβέρνηση την αρνήθηκε.

– Μείωση τιμολογίων της ΔΕΗ ώστε να συμπαρασύρει και τους ιδιώτες παρόχους, και εξαντλητικούς ελέγχους από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

– Άμεση αντιμετώπιση του χρέους νοικοκυριών κι επιχειρήσεων που έχει δημιουργηθεί την περίοδο της πανδημίας σύμφωνα με διαγραφές μέρους αυτού και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής”.

Περισσότερα

(ΔΑΣ–ΟΤΑ) Eργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας: “Όχι άλλες θυσίες στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων…”

Το πρόσφατο ατύχημα στην διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Κιλκίς που προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό της συμβασιούχου συναδέλφισσας μας, συνοδό απορριμματοφόρου, […]

Δείτε ακόμα

Όχι χαμηλά τα “πανώ”

Τείνει να εξελιχθεί, αν δεν έχει ήδη εξελιχθεί, σε … μόδα στο Κιλκίς η ανάρτηση ενημερωτικών “πανώ” σε χαμηλό ύψος, […]