Οικονομία

Καμμία «ανάσα» στα καταστήματα από τις «ενδιάμεσες» εκπτώσεις

Πτώση τζίρου των καταστημάτων μεγαλύτερη από 50% σε σχέση με πέρυσι, σημειώθηκε στο Κιλκίς κατά την περίοδο των ενδιάμεσων εκπτώσεων του πρώτου δεκαήμερου του Νοεμβρίου.
Αυτό προκύπτει από έρευνα της ελληνικής ομοσπονδίας εμπορίου και επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), που διενεργήθηκε τηλεφωνικώς σε δείγμα διακοσίων εμπορικών επιχειρήσεων σε παραδοσιακές εμπορικές αγορές αστικών κέντρων της χώρας, καταγράφοντας και τα στοιχεία από εμπορικούς συλλόγους.
Συνολικά, η εκπτωτική περίοδος του Νοεμβρίου κινήθηκε στα ίδια ή χαμηλότερα επίπεδα από την αντίστοιχη περυσινή με τις πωλήσεις στο 36% των επιχειρήσεων τις φετινές να παραμένουν στα ίδια επίπεδα και στο 50% σε χαμηλότερα.

Σε σύγκριση με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους, διαπιστώνεται ότι η πορεία των πωλήσεων κινήθηκε οριακά χειρότερα, καθώς μόνο μία στις εννέα εμπορικές επιχειρήσεις εμφάνισε αύξηση πωλήσεων.

Εν τω μεταξύ, πως δείχνει η έρευνα, οι έμποροι θεωρούν ότι τελικά η Κυριακή δεν συνέβαλε στην ενίσχυση του τζίρου του εκπτωτικού δεκαημέρου, ενώ καμμία επιχείρηση δεν προσέλαβε πρόσθετο υπάλληλο για να καλύψει την ανάγκη απασχόλησης προσωπικού για τις Κυριακές.
Όσον αφορά στο λειτουργικό κόστος της επιχείρησης, το 51% των επιχειρήσεων απάντησαν ότι επιβαρύνεται είτε πάρα πολύ είτε πολύ από το άνοιγμα των Κυριακών, το 28% λίγο, ενώ μόλις το 21% δήλωσε ότι δεν έχει επιβαρυνθεί καθόλου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων