Κοινωνία

Καμμία δυσμενής συγκυρία δεν μπορεί να «ακυρώσει» τις παραδόσεις του «Μ»

Η κρίση, κρίση, ο νέος κορωνοϊός, νέος κορωνοϊός, αλλά και η παράδοση, παράδοση.

Έτσι, ακόμη και σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς ο «Μαχητής», παρά την όποια πίεση των υποχρεώσεων που προέκυψαν από αυτές τις δυσμενείς συγκυρίες, κρατεί τις παραδόσεις.

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Κατά μείζονα λόγο, από την στιγμή που φρόντισε γι’ αυτό η επί μακρόν υπεύθυνη του διαφημιστικού τμήματος Σύμα Μασμανίδου, το …ένα και μοναδικό «Συμάκι», που τιμά και σ’ αυτόν τον τομέα τις παρακαταθήκες του αείμνηστου ιδρυτή του συγκροτήματος Σταύρου Ορφανίδη, ανεξαρτήτως δεδομένων και συνθηκών της κάθε εποχής.

Και είναι αυτό ακριβώς, το οποίο υπενθυμίζει σ’ αυτό το «εύγλωττο» στιγμιότυπο με τον εκδότη Δημήτρη Ορφανίδη, ως άξια συνοδοιπόρος του άξιου συνεχιστή αυτής της λαμπρής εκδοτικής και δημοσιογραφικής ιστορίας.

Η κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25.1.21, και το τυχερό «φλουρί» βρέθηκε …τυχαίως την επομένη, με …πιθανότερους «δικαιούχους» το ζεύγος Σοφία και Γιώργο.

Σε κάθε περίπτωση, ήταν και αυτή μία στιγμή, από εκείνες που διαφοροποιούν την ζωή των ανθρώπων από την μονότονη ρουτίνα της καθημερινότητας, γι’ αυτό και μένουν γιά πάντα στην μνήμη εκείνων, που τις βιώνουν.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα