Πολιτισμός

Καλοκαίρι με δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός”

Ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος “Δημήτριος Ζωηρός” παρατηρεί τον καιρό και ανοίγει τα πανιά του για να ταξιδέψει τους πολίτες σε πολιτείες μακρινές και τόσο κοντινές από την αγαπημένη καταπράσινη γωνιά του στις υπώρειες του λόφου Αγίου Γεωργίου.

Κάτω από τη δροσιστική του βεντάλια είναι κρυμμένες είκοσι τέσσερις νέες παραγωγές, καλογυρισμένες, υφασμένες με τις πολύχρωμες κλωστές του κόσμου.

Η ταινιοθήκη είναι μια ευχάριστη έκπληξη για τους σινεφίλ: δεκαοκτώ παραγωγές και συμπαραγωγές από Αμερική, Κίνα, Ευρώπη, Ρωσία, Αργεντινή και έξι παιδικές ταινίες.

Το λευκό πανί της ανακαινισμένης μεγάλης οθόνης θα γίνει και πάλι αφορμή για δυνατές συγκινήσεις που μοιράζει η έβδομη τέχνη.
Η ιστορία θα συναντήσει την περιπέτεια, το χιούμορ θα σώσει από δύσκολες καταστάσεις, η ρομαντική διάθεση θα σκεπάσει το δράμα και όποιο κι αν είναι το τέλος της ταινίας στις ανταύγειες της νύχτας η ζωή θα συνεχιστεί.

Η εστία της έβδομης τέχνης στο Κιλκίς, φέτος, έχει ανανεωθεί αισθητά. Το πάτωμα επιστρώθηκε με καινούριο ειδικό συνθετικό πλαστικό, τοποθετήθηκε νέος επιδαπέδιος φωτισμός με ενίσχυση του φωτισμού περιμετρικά, βάφτηκαν τοίχοι και κάγκελα, τιθασεύτηκε το πράσινο.

Οι καλοκαιρινές βραδιές στο “Δημήτριος Ζωηρός” μυρίζουν γιασεμί και βασιλικό και έχουν μια ανεπαίσθητη αίσθηση αναπόλησης.

Το βράδυ γύρω στις 21:30 οι προβολείς ανάβουν και το θερινό σινεμά θα γίνει και πάλι ο αχώριστος σύντροφος του καλοκαιριού μας.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου έχουν ληφθεί υπόψη οι οδηγίες και οι συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Covid -19 του υπ. Υγείας.

Όλοι οι σινεφίλ, θεατές και εργαζόμενοι οφείλουν να τηρήσουν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και τις ενδεικνυόμενες αποστάσεις ασφαλείας.

Το θερινό σινεμά θα έχει λιγότερες θέσεις θεατών τη φετινή περίοδο, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά περισσότερες προβολές ταινιών, ως αντιστάθμισμα για το κοινό.

Η τιμή εισόδου είναι 3 ευρώ με δωρεάν εισιτήριο σε μακροχρόνια άνεργους και ΑΜΕΑ.

Για την αποφυγή συγχρωτισμού εισιτήρια θα πωλούνται και στο Τμήμα Πολιτισμού, τις ημέρες προβολών έως τις 14:00 (Τηλ. επικοινωνίας 23413 52209, 52210).

Φορέστε την καλή σας διάθεση και ελάτε σήμερα το βράδυ στο φετινό πρώτο ταξίδι του δημοτικού θερινού κινηματογράφου!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]