Πολιτισμός

Καλό ξεκίνημα στο 2015 από τον πολιτιστικό σύλλογο Ρυζίων


Την βασιλόπιτά του έκοψε την Κυριακή 18.1.15 στο εντευκτήριό του, ο πολιτιστικός σύλλογος Ρυζίων
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με θεατρική παράσταση και με ερμηνεία τραγουδιών από την χορωδία του συλλόγου.
Τους παρευρεθέντες καλωσόρισε η πρόεδρος Γιαννούλα Λέρη-Αντωνίου και
ακολούθησε η ευλογία της βασιλόπιτας από τον εφημέριο της ενορίας π.Δημήτριο Κολιόζη.
Στην συνέχεια η παιδική θεατρική ομάδα παρουσίασε το θεατρικό έργο “Τα Χριστούγεννα του τσαγκάρη” σε ελεύθερη διασκευή και σκηνοθεσία της κ. Λέρη-Αντωνίου.
Είκοσι παιδιά έλαβαν μέρος, ηλικιών από πέντε μέχρι δεκαπέντε ετών. Το μοναδικό κριτήριο επιλογής ήταν η επιθυμία τους για συμμετοχή και όχι το ταλέντο, το οποίο ασφαλώς αξιοποιήθηκε στο έπακρο.

Τους ρόλους ερμήνευσαν με εξαιρετική επιτυχία οι Γιώργος Κολιόζης, Περικλής Τσέντης, Μαρία Βασιλειάδου, Νίκη Παπαδοπούλου, Σωτήρης Σωτηρόπουλος, Ελένη Σωτηροπούλου, Οδυσσέας Χαλκιάς, Φάνης Παιζάνης, Θεολόγου Αντωνία, Θεολόγου Αθανασία, Ευδοκία Βασιλειάδου, Δημήτρης Ροδακίδης, Δημήτρης Τσεσμετζής, Ελισάβετ Κουρέα, Ελευθερία Αδαμοπούλου, Μαρία Παπά, Γιώργος Ελευθερίου, Στάθης Ελευθερίου, Θανάσης Παπάς και Απόστολος Στράντζαλης.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη χορωδία γυναικών, η οποία ερμήνευσε αντιπροσωπευτικά τραγούδια διαφόρων εποχών και διακεκριμένων συνθετών.
Από την κοπή της βασιλόπιτας τυχερός αναδείχθηκε ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης ενώ από τα βασιλοπιτάκια ο πρωτοχορευτής του τμήματος ενηλίκων Παναγιώτης Γράγκας.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Πολυκάστρου Παναγιώτης Γκαντίδης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ρυζίων Νίκος Ιντζέπουλος, η εκπρόσωπος του πολιτιστικού συλλόγου Μικρασιατών “Το Κίζδερβεντ” Όλγα Ζειμπέκη, πολλοί κάτοικοι και φίλοι του συλλόγου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα