Πολιτισμός

Καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής Πάτμου ο Κιλκισιώτης μαέστρος Θ.Ορφανίδης

Ο Κιλκισιώτης διευθυντής ορχήστρας (μαέστρος) Θεόδωρος Ορφανίδης είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής Πάτμου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του πνευματικού κέντρου της Πάτμου Νικόλαος Κουτούζος.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«… Ο Θεόδωρος Ορφανίδης, με σταδιοδρομία που μετρά 22 έτη, αναλαμβάνει το 19ο φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής Πάτμου, σε μία δύσκολη συγκυρία λόγω του νέου κορωνοϊού, υπερθεματίζει, δηλώνοντας ότι ο δήμαρχος Πάτμου Ελευθέριος Πέντες και ο πρόεδρος του πνευματικού κέντρου της Πάτμου Νικόλαος Κουτούζος προχώρησαν στην υλοποίηση του φεστιβάλ, όταν τα περισσότερα φεστιβάλ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αναβλήθηκαν μέχρι νεωτέρας.

« … Σε μία στιγμή δύσκολη και στενάχωρη, όπου ο πολιτισμός βάλλεται και, δυστυχώς, απαξιώνεται, η Πάτμος και το φεστιβάλ θρησκευτικής Μουσικής, παραμένουν μία καταφυγή στην πολιτιστική και πνευματική ανυδρία των καιρών μας … », δήλωσε χαρακτηριστικώς ο μαέστρος.

Με ένα εξαίρετο πρόγραμμα, που θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες, το φεστιβάλ θα «ανοίξει την αυλαία του» την Παρασκευή 28 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως ην Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020.
Πληροφορίες 2247 029363».-

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Καιρός να ενωθούμε»

Την μνήμη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου τίμησαν, με εκδήλωσή τους το Σάββατο 13.5.23, οι φίλοι του […]

Γίνεται… πιό συχνά;

Παιδαγωγικό συνέδριο στο Κιλκίς με… εκατόν εικοσιπέντε (125) συμμετοχές, εκ των οποίων οι εκατό (100) από… όλη την χώρα και […]