Πολιτική

Καλλισθένη Στ. Πάκα: Στο επίκεντρο πολιτικής και κοινωνίας ο πρωτογενής τομέας

Μετά το εορταστικό Δωδεκαήμερο έχουμε όλοι προσγειωθεί στα καθημερινά προβλήματα υπό το πρόσθετο βάρος των συνεπειών της πανδημίας.

Αναμφίβολα κάθε επαγγελματική τάξη και κάθε κλάδος της οικονομίας έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες. Κοινή διαπίστωση είναι ότι ο πρωτογενής τομέας, αγρότες και κτηνοτρόφοι του Κιλκίς εδώ και χρόνια πλήττονται, σε βαθμό να απειλείται η βιωσιμότητα εκατοντάδων οικογενειακών επιχειρήσεων.

Μάλιστα, η τελευταία αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος με όποια ονομασία αυτή φέρει , αποτελεί χτύπημα που δημιουργεί πρόσθετες δυσχέρειες στους αγροτοκτηνοτρόφους να συνεχίσουν το επάγγελμά τους για να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Πεποίθηση μου είναι ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει άμεσα τις εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού για ελαφρύνσεις στο κόστος παραγωγής και γενικά ότι θα προχωρήσει στη λήψη των αναγκαίων εκείνων μέτρων που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των αγροτοκτηνοτροφικών νοικοκυριών.

Το αξίζουν και το απαιτούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μας. Η σπονδυλική στήλη της οικονομίας του νομού χρειάζεται και τη δική μας στήριξη. Κι ο καθένας από τον συλλογικό φορέα που υπηρετεί οφείλει να εξαντλήσει τα όποια περιθώρια διαθέτει, ώστε να τείνει χείρα βοηθείας σε εκείνους που τρέφουν με τα προϊόντα τους, με τον κόπο τους δηλαδή, όλους εμάς.

*Δικηγόρος – Δημοτική Σύμβουλος Κιλκίς

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]