Κοινωνία

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Μία ημέρα πρόληψης και σωστής ενημέρωσης, όπως την σημερινή 25η Οκτωβρίου, γνωστή σε όλους μας ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, θέλω να αφιερώσω λίγες γραμμές σε όλες εκείνες τις γυναίκες, που παλεύουν καθημερινά με την αρρώστια αυτή.

Δεν θα μάθει ποτέ κανείς τον καθημερινό αγώνα που δίνουν κεκλεισμένων των θυρών, βυθισμένες σε σκέψεις, αγωνίες και προσευχές, κάνοντας ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες, περνώντας ατελείωτες ώρες στα δωμάτια και στους διαδρόμους κάποιου νοσοκομείου.

Όμως τη  δύναμη ψυχής που κρύβει καθεμία μέσα της, θα την νιώσουμε σε κάθε συζήτηση μαζί τους.

Πολλοί στον οικογενειακό μας περίγυρο έχουμε έρθει σε επαφή με τη συγκεκριμένη νόσο, κάνοντας έτσι το μήνυμα της σημερινής ημέρας ακόμα πιο ηχηρό.

Ας είναι η μέρα αυτή του Οκτώβρη η υπενθύμιση, να προσέξουμε λίγο περισσότερο εμάς τις ίδιες και να μην παραλείψουμε τον ετήσιο έλεγχό μας.

Το οφείλουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα στον εαυτό μας, στις οικογένειές μας και σε όλους αυτούς που μας αγαπάνε.

Καλλισθένη Πάκα  – Κυμπαρίδη

Δικηγόρος  – Δημοτική Σύμβουλος

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Από την αρχή… στα βαθιά»!

Δεν ξέρουμε για Φραγγίδη και άλλα «πρωτοκλασάτα» τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά εκείνος, που έχει κάθε λόγο και δικαιούται […]

Περί… άλλου!

Την αναγκαιότητα να συγκροτηθούν τα ταχύτερο δυνατόν, με ευθύνη των νομαρχιακών επιτροπών, νομαρχιακές επιτροπές εκλογικού αγώνα με την συμμετοχή σε […]