Πολιτική

«Αυτοκατάργηση της Νέας Δημοκρατίας» ζητά ο Σ.Τσιτουρίδης

Στα τεκταινόμενα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και γενικότερα στα όσα δύσκολα έρχονται γιά την Πατρίδα μας αναφέρθηκε, μιλώντας στον «Μαχητή», ο πρώην βουλευτής Κιλκίς του κόμματος και πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης, ενώ στην συνέχεια προχώρησε και στην σχετική έγγραφη δήλωση.

Μέσω των δηλώσεών του αλλά και της δηλώσεώς του το νυν στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που εργάζεται στις Βρυξέλλες, ασκεί αυστηρή κριτική στην διακυβέρνηση του πρώην πλέον προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, αλλά και στην στάση του να μην παραιτηθεί αμέσως μετά την ήττα της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Παράλληλα εξέφρασε την υποστήριξή του στον προσωρινό πρόεδρο της Ν.Δ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, που προέρχεται από τα «σπλάχνα» της Ν.Δ. επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη αναδιάταξης του φιλελεύθερου, φιλοευρωπαϊκού χώρου, «που ξεπερνά τα στενά όρια της ΝΔ».

Τέλος εμφανίσθηκε ιδιαιτέρως προβληματισμένος και ανήσυχος γιά τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αλλά και τα «δύσκολα», με τα οποία θα κληθεί να βρεθεί αντιμέτωπη η Πατρίδα μας στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Αναλυτικότερα στην έγγραφη δήλωσή του ο κ. Τσιτουρίδης αναφέρει τα εξής:

«Ο κ. Σαμαράς έπραξε το αυτονόητο. Θα ήταν καλύτερο για τον ίδιο, όσοι τον αγαπούσαν ή τον τιμούσαν, να του είχαν συστήσει να παραιτηθεί το βράδυ των βουλευτικών εκλογών. Από εδώ και πέρα, όσοι φιλοδοξούν να τον διαδεχθούν ας κάνουν και αυτοί, όπως έπραξαν άλλοι, την αυτοκριτική τους.

Εσπευδαν αδιαμαρτύρητα να κάνουν τους αρεστούς σε υπαλλήλους της «Τριμερούς» για να επιβιώσουν στις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, χωρίς να τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και μια φορά οικονομικώς και κοινωνικώς αδιέξοδες «συνταγές», οι οποίες μας οδήγησαν στην επικράτηση ακραίων, λαϊκίστικων και αντιευρωπαϊκών δυνάμεων στην χώρα.

Σήμερα ό,τι καλύτερο θα είχαν να κάνουν όλοι αυτοί, θα ήταν να προτείνουν την… αυτοκατάργηση (!) της ΝΔ, ωστε να αποδεσμευτούν οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού που πιστεύουν σε μιάν άλλη Ελλάδα, μέσα σε μία άλλη Ευρώπη αλληλεγγύης, ανάπτυξης και συνοχής.

Η εκ νέου οργάνωση και αναδιάταξη αυτού του φιλελεύθερου, φιλοευρωπαικού χώρου που ξεπερνά τα στενά όρια της ΝΔ, είναι μία άλλη, μια ευρύτερη πρόκληση από την εσπευσμένη και άτακτη διεκδίκηση της ηγεσίας ενός συρρικνωμένου κόμματος που ηττήθηκε καθολικώς. Στο μεταξύ, ας βάλουν πλάτη στο Βαγγέλη Μειμαράκη να μαζέψει τα συντρίμμια».

Περισσότερα

Εκδήλωση της ΝΕ Κιλκίς ΠΑΣΟΚ με θέμα την αντιμετώπιση προβλημάτων στην Παθολογική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς

Από την νομαρχιακή επιτροπή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Μετά τα όσα δυσάρεστα και συνάμα τραγικά παρουσίασαν οι […]

Δείτε ακόμα