Αθλητισμός

Στις 125 καλύτερες ποδοσφαιρικές «ακαδημίες» ο Αλέξανδρος Κιλκίς

Μετά από εξονυχιστική αξιολόγηση πολλών «ακαδημιών» ποδοσφαίρου από όλο τον ελλαδικό χώρο η ακαδημία του Αλεξάνδρου Κιλκίς επελέγει, από την ΕΠΟ και την ΟΠΑΠ ΑΕ ως μια από τις 125 αρτιότερες σε οργάνωση και ποιότητα στην εκπαίδευση των αθλητών της, ακολουθώντας μιάν ιδιαιτέρως διαφανή και αξιόπιστη διαδικασία αξιολόγησης. Η επιλογή των 125 «ακαδημιών» με την υψηλότερη βαθμολογία έγινε μετά από έλεγχο ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών τους, καθώς και του προφίλ τους και τα κριτήρια αφορούσαν μεταξύ άλλων στα παρακάτω:
-Στην ασφάλεια και πληρότητα των εγκαταστάσεων προπόνησης
-Στους κανόνες επάρκειας και υγιεινής των αποδυτηρίων
-Στην κατάρτιση και εκπαιδευτική ικανότητα των προπονητών (πτυχία ΤΕΦΑΑ, ΟΥΕΦΑ, συμμετοχή των σε σεμινάρια προπονητών και α’ βοηθειών)
-Στην εκπόνηση και εφαρμογή προπονητικού σχεδίου και σχεδίου ανάπτυξης μικρών ηλικιών, που βασίζεται στην σύγχρονη προπονητική.
-Στην θέσπιση εσωτερικού κανονισμού για τους αθλητές αλλά και για τους γονείς στην συμπεριφορά, πειθαρχία και διατροφή.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε περισσότερες από 10.000 παιδιών, ηλικιών 7-10 ετών και 250 προπονητές, και στηρίζεται στις κατευθυντήριες γραμμές της ΟΥΕΦΑ και τις αρχές των «Πρασίνων Ριζών» «Grassroots», το καλύτερο νεανικό αθλητικό πρότυπο παγκοσμίως. Απευθυνόταν επίσης σε όλα τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία, που όντας μέλη των τοπικών ενώσεων ποδοσφαιρικών σωματείων, είναι μέλη και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) και διατηρούν «ακαδημίες» με παιδιά ηλικιών 7-10 ετών καθώς και ενεργά τμήματα ανδρών και εφήβων.
Όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΠΑΠ ΑΕ μήνυμα του προγράμματος είναι το «Σήμερα αθλητές, αύριο καλύτεροι άνθρωποι», και σκοπός της ΟΠΑΠ και της ΕΠΟ είναι να φέρει ακόμη περισσότερα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και να θέσει νέα δεδομένα στην αθλητική εκπαίδευση, να αναδείξει τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό ρόλο του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου, εστιάζοντας στις αξίες που συνθέτουν το αθλητικό ιδεώδες και ειδικότερα το ευ αγωνίζεσθαι, την ευγενή άμιλλα, το σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα. Το πρόγραμμα αυτό θα συνδέεται με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία θα έχει επιτελικό-συμβουλευτικό ρόλο.
Οι «ακαδημίες», που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα για πρώτη φορά, θα επωφεληθούν από ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει:
– Επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους
– Προπονητικές κατευθύνσεις για τις συγκεκριμένες ηλικίες με βάση τα διεθνή πρότυπα της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ
– Ασφαλιστική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων, αλλά και για μία ώρα πριν και μία ώρα μετά
-Συμμετοχή σε ποδοσφαιρικά τουρνουά με εκπαιδευτικό, αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα
Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερα νέα και άλλες πτυχές του προγράμματος μπορούν να απευθυνθούν στο http://www.sportsacademies.opap.gr/el#about-section.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Το δημοτικό πάρκο – «Κήπος» ξαναπαίρνει τα σκήπτρα της ομορφιάς στον δημόσιο χώρο της πόλης του Κιλκίς, με νέο αρδευτικό […]