Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Καληνύχτα κυρ-Σπύρο

Σε βαρύ πένθος «βύθισε» τον χώρο του ποντιακού θεάτρου η απώλεια του κυρ-Σπύρου Αγαθαγγελίδη του Κιλκισιώτη λάτρη και μύστη της μακραίωνης θεατρικής παράδοσης του ποντιακού Ελληνισμού.

Του ανθρώπου, που ως στέλεχος της θεατρικής σκηνής της Στέγης Ποντίων καλλιτεχνών επι μακρόν αλλά και στο πλαίσιο συμμετοχής του σε μέγα πλήθος πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων άφησε την δική του προσωπική «παντοτινά» «σφραγίδα» όσον αφορά στην προσέγγιση των έργων και των ρόλων επιδιδόμενος με την ίδια ξεχωριστή επιτυχία σε όλα τα είδη ποντιακού θεάτρου αλλά και του θεάτρου γενικότερα καθώς αυτός το λατρεύει και το υπηρετούσε στο σύνολό του.
ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ1
Ως ηθοποιός ενσάρκωσε στο έπαρκο την ετυμολογία της λέξης: Ποιούσε ήθος σε όλα τα επίπεδα, υπηρετώντας με συνέπεια την θεατρική Τέχνη, και φέρνοντας δι’ αυτής πιο κοντά τους ανθρώπους και συμβάλλοντας στην ενίσχυση των ανρωπίνων σχέσεων και των κοινωνικών δεσμών.

Για αυτό με το «πέσιμο» της «αυλαίας» της ζωής του δημιουργείται ένα δυσαναπλήρωτο κενό τόσο στο χώρο του ποντιακού θεάτρου όσο και στην κοινωνία του νομού στην οποία μέσω αυτού είχε καταξιωθεί. Ακριβώς όμως λόγω του ότι άφησε ανεξίτηλη την «σφραγγίδα» του σε αυτόν τον χώρο, η μορφή του θα παραμείνει ανεξίτηλη στην συλλογική συνείδηση και η μνήμη θα είναι αιώνια. Καληνύχτα κυρ-Σπύρο, καλό Παράδεισο και καλή Ανάσταση.

Περισσότερα

Σε καλοκαιρινές διακοπές

Είχαμε γράψει στις 8 Ιουλίου γιά τη μη λειτουργία των φαναριών εδώ και δύο εβδομάδες στο κέντρο του Κιλκίς στην […]

Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]