Κοινωνία

Κάλεσμα του συλλόγου περιηγητών Κιλκίς για ανακύκλωση

Ανακοίνωση για το θέμα της ανακύκλωσης εξέδωσε ο περιβαλλοντικός σύλλογος περιηγητών Κιλκίς και αναφέρει τα εξείς:
“Καλούμε μέλη, φίλους και όλους τους κατοίκους του ευρύτερου δήμου Κιλκίς για διαρκή συμμετοχή στην δράση του τίτλου με στόχο την επανεκκίνηση του ενδιαφέροντος των πολιτών για την ανακύκλωση και τον περιορισμό των αδιαφορούντων ή αρνητών αυτής σε χαμηλότατο ποσοστό.
Σας καλούμε να υπενθυμίζετε ανοικτά σε όλους τους αδιόρθωτους ότι στους μπλε κάδους εναποθέτουμε μπουκάλια πλαστικά, αλουμίνια, σιδερένια, γυάλινα όχι σπασμένα και χαρτόκουτα ξεφούσκωτα για περιορισμό του όγκου των.
Να θυμίζουμε ότι οι πινακίδες των κάδων γράφουν με κόκκινο «παρακαλώ όχι σκουπίδια» και φυσικά όχι ξύλα, υφάσματα, δερμάτινα, μπάζα και ότι άλλο.
Καλούμε τους αρμόδιους του Δήμου να βάλουν καινούργιες αφίσες σε όσους μπλε κάδους δεν έχουν ή έσκισαν.
Καλούμε την ηγεσία του Δήμου μας και της Περιφέρειας σε δράση στην σταυροφορία ενημέρωσης που προτείνουμε με ανακοινώσεις στον τύπο, ομιλίες, συζητήσεις υπό τον τίτλο που προτείνουμε για να φανεί σε όλους ότι ανακινείται η ανακύκλωση.
Σας καλούμε επίσης να σβήσετε τις σκιές που πλανώνται πάνω από την ανακύκλωση περί ανάμιξης μαζί με οικιακά απόβλητα, περί εναπόθεσής τους στους ίδιους ΧΥΤΑ για την αποφυγή εξόδων καυσίμων για την μεταφορά τους, περί μη τελικής διαλογής και επεξεργασίας τους. Από αυτά που ακούμε επιχειρηματολογούμε. Είμαστε βέβαιοι ότι τα ακούτε αλλά σιωπάτε και περί του αντιθέτου δεν ομιλείτε.”

Περισσότερα

Συγχαρητήριο του «Μαχητή»

Το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» συγχαίρει θερμά την Χριστίνα Ζώτου από τον Καμπάνη: -Για τις άριστες κύριες και μεταπτυχιακές σπουδές […]

Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]