Γενικά

Κάλεσμα Σωματείου Μικροπωλητών νομού Κιλκίς για συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Μικροπωλητών & Παραγωγών Λαϊκών Αγορών νομού Κιλκίς για συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία στην οποία αναφέρει τα εξής:

“ΕΜΕΙΣ που πασχίζουμε, με όλες τις συνθήκες, να στήσουμε τον πάγκο μας στην λαϊκή αγορά για να μπορείς και ΕΣΥ να βρίσκεις φθηνά και καλής ποιότητας προϊόντα, ΕΜΕΙΣ που δίνουμε καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης, σε θέλουμε ΣΥΜΜΑΧΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολιτική που ενώ δεν παίρνει κανένα μέτρο στήριξης του εισοδήματός μας, μάς φέρνει αντιμέτωπους με το μεγάλο ζήτημα της ακρίβειας. Παραγωγοί, επαγγελματίες αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές, καθώς και καταναλωτές βλέπουμε τις καθημερινές ανατιμήσεις των βασικών προϊόντων, τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα και τα καύσιμα. Νιώθουμε ΟΛΟΙ τι σημαίνουν στο πετσί μας η “απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας” και η λεγόμενη πράσινη μετάβαση.

Ήδη με την τιμή της βενζίνης στα 2 ευρώ και του πετρελαίου στα 2,20 ανά λίτρο, το κόστος του ρεύματος έχει διπλασιαστεί εξίσου, όπως και οι τιμές στα λιπάσματα και τα υπόλοιπα εφόδια που χρησιμοποιούμε για την καλλιέργεια των λαχανικών και φρούτων που πουλάμε στους πάγκους μας.

Ενδεικτικά, οι τιμές των λιπασμάτων έχουν αυξηθεί από 40%-130%, τα γεωργικά φάρμακα 40% και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν το 150%, ενώ οι τιμές στο νάιλον και τα σίδερα που χρησιμοποιούμε στα θερμοκήπια πάνω από 60%. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η κυβέρνηση, αξιοποιώντας τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ, δεν μας αποζημιώνει στο 100% και χωρίς προϋποθέσεις για τις καταστροφές που είχαν οι καλλιέργειές μας από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Φίλε καταναλωτή, σε θέλουμε στο πλευρό μας, να πάρεις θέση στον αγώνα που δίνουν τα Σωματεία μας. Απαιτούμε εδώ και τώρα:

– Κατάργηση του ΦΠΑ στα προϊόντα που πωλούνται στη λαϊκή αγορά

– Μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος

– Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής

– Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως και στους εφοπλιστές

– Επιδότηση ζωοτροφών και αγροεφοδίων

– Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής καθώς και να διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης

Μόνο η κοινή μας δράση μπορεί να το πετύχει αυτό.

Συμμετέχουμε στην Γενική Πανελλαδική Απεργία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στη συγκέντρωση των Σωματείων και φορέων, την Τετάρτη 9.11.22 στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Ειρήνης Κιλκίς

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γιά τέταρτη συνεχή χρονιά στην τελική φάση («φάιναλ έιτ») η χειροσφαιρική ομάδα εφήβων Αλέξανδρου Αξιούπολης

Νέο «κρίκο» στην μακρά «αλυσίδα» επιτυχιών και διακρίσεων του κιλκισιώτικου χειροσφαίρου πρόσθεσε η ομάδα εφήβων του Αλέξανδρου Αξιούπολης, καταλαμβάνοντας την […]