Πολιτική

Γ.Περπερίδης: “Κάλεσμα νίκης και προοπτικής με τον Αλέξη Τσίπρα”

Το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών και η τεράστια αποχή ανέδειξαν το μέγεθος της ολοένα εντεινόμενης δυσαρέσκειας του εκλογικού σώματος απέναντι στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, ακολουθώντας το παράδειγμα κι άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Στον προοδευτικό χώρο η απογοήτευση καταγράφηκε ως αποχή, δείχνοντας ότι κανένα πολιτικό σχέδιο και καμία ηγεσία από τις υπάρχουσες δεν είναι ικανή να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και να προσελκύσει το ενδιαφέρον προοδευτικών ψηφοφόρων, είτε ανένταχτων είτε ενταγμένων.

Η κάθε μια από τις σημερινές κομματικές ηγεσίες του ευρύτερου αριστερού και κεντροαριστερού χώρου, ταμπουρωμένη μέσα στο κομματικό της χαράκωμα, μετράει εκλογικά αποτελέσματα με όρους πολιτικάντικης λογικής, υιοθετώντας νεανικές μεθοδεύσεις πανεπιστημιακού αμφιθεάτρου. Η αποχή – κραυγή για συνεννόηση και συμπόρευση της αριστεράς με την κεντροαριστερά, την οικολογία και το προοδευτικό κέντρο πετσοκόβεται για να χωρέσει στη λογική προσωπικών ελλειμμάτων και κομματικού πατριωτισμού προς όφελος της κομματικής σφραγίδας και μόνο. Η κοινωνία αρνείται να παρακολουθήσει την πολιτική μας περιδίνηση, αναζητώντας την ελπίδα στα επικίνδυνα μονοπάτια του λαϊκισμού και της κομματικής πασαρέλας, αφήνοντας το επικίνδυνο αποτύπωμά τους στη διαδικασία συγκρότησης των κομματικών ψηφοδελτίων.

Μέσα από το αρνητικό μετεκλογικό τοπίο για τον προοδευτικό χώρο, που δεν εισέπραξε τίποτα το εντυπωσιακό, παρά την κατακρήμνιση του εκλογικού ποσοστού της κυβερνώσας δεξιάς, αναδεικνύεται ένα και μόνο ένα κοινωνικό αίτημα.

Να βρεθεί κάποια ηγετική φυσιογνωμία να συσπειρώσει γύρω της όλες τις προοδευτικές αναζητήσεις.
Το αίτημα αυτό αναζητά την πολιτική επάρκεια, τη διοικητική δεξιότητα και τη συνθετική ικανότητα, προκειμένου να σταθεί νικηφόρα απέναντι στην πολυκέφαλη Κίρκη του δεξιού λαϊκισμού και της μητσοτακικής αλαζονείας.

Ο ηγέτης του προοδευτικού χώρου θα πρέπει να έχει αποδείξει την αξία του μέσα από τους αγώνες του μέσα στο Κοινοβούλιο, και έξω από αυτό. Να διαθέτει επικοινωνιακό χάρισμα και ταυτόχρονα, να μην υποκύπτει σε συμφέροντα και όλες του οι προσπάθειες να υπηρετούν τους πολλούς και όχι τους λίγους.
Το όνομα λοιπόν αυτής της πολιτικής προσωπικότητας, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός της ελληνικής ιστορίας έχει αποδείξει με τους πολυετείς αγώνες του, ότι δε συμβιβάζεται με το άδικο, ξέρει τι πάει να πει ανθρώπινη αγωνία για επιβίωση κι αξιοπρέπεια και δε φοβάται να συγκρουστεί με τη συναλλαγή και τη διαφθορά.

Από το μικρό Κιλκίς στέλνουμε μήνυμα συστράτευσης κι αγώνα για να πέσει η δεξιά στον τόπο. Αλλά για να γίνει αυτό καλούμε τον Αλέξη Τσίπρα, τον άνθρωπο που ενέπνευσε έναν ολόκληρο λαό, ότι αξίες και ιδέες είναι το όχημα της επιτυχίας στη διαρκή μάχη κατά της σήψης και της παρακμής.
Με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή.

Εμείς είμαστε εδώ και καλωσορίζουμε τον κάθε πατριώτη του νομού Κιλκίς να εκδηλώσει τη συμπόρευσή του δίπλα στον άνθρωπο που ξαναέφερε το χαμόγελο και την ελπίδα στις καρδιές μας.

*Πρώην υποψήφιος βουλευτής και μέλος της νομαρχιακής
επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π/Σ

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσώπησε τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

Βελτιωτικές αλλαγές

Μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στο δημοτικό πάρκο – «Κήπος» του Κιλκίς για την καλύτερη αισθητική και λειτουργική εικόνα του χώρου […]

Και οι συμμαθητές παρόντες

Εκτός από θεσμικούς, πολιτιστικούς και θεσμικούς παράγοντες στην ημερίδα το παρόν στην παρουσίαση του μεταπτυχιακού για την τουριστική ανάπτυξη της […]