Αθλητισμός

Καλαθοσφαιρικός «οργασμός» στις «ακαδημίες» του Αετού

Από τον Αετό Κιλκίς ανακοινώθηκε η έναρξη εγγραφών στον σύλλογο και λειτουργίας των τμημάτων καλαθοσφαιρικής υποδομής ή καλαθοσφαιρικών «ακαδημιών» του.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Επί είκοσι δύο (22) χρόνια προσπαθούμε να διατηρήσουμε υγιή νου σε υγιές σώμα.
Στόχο της «ακαδημίας» μας αποτελεί, τα παιδιά να μάθουν σωστά τα βασικά στοιχεία ης καλαθόσφαιρας, αλλά ταυτοχρόνως να διαμορφώσουν χαρακτήρα, που να διέπεται από αρχές και αξίες, όπως η συνεργασία, η πειθαρχία, η κοινωνικότητα, η αυτοπειθαρχία και η ομαδικότητα. Συνεχίζουμε.

Οι χώροι εκμάθησης

Τα τμήματα υποδομής είναι η μεγαλύτερη επένδυση για τον Αετό. Παιδιά (αγόρια και κορίτσια) ηλικιών 4-16 ετών συμμετέχουν σε ανάλογα τμήματα όπου αναπτύσσουν το ταλέντο τους και προετοιμάζονται, να γίνουν οι αυριανοί πρωταγωνιστές της ομάδας, με την ομάδα να δίνει καταρχήν προτεραιότητα στην δημιουργία ανθρώπων με χαρακτήρα, αθλητική νοοτροπία και ανταγωνιστικότητα.

Η παρουσία πολλών αγωνιστικών τμημάτων της ομάδας μας σε πολλές επίσημες διοργανώσεις απαιτεί από εμάς υπευθυνότητα, οργάνωση και αναβάθμιση υποδομών και προπονητικής ομάδας.

Βασικός χώρος εκμάθησης είναι το γυμναστήριο του 2ου γυμνασίου Κιλκίς «Κωνσταντίνος Πιπερόπουλος», όπως επίσης και τα δύο δημοτικά κλειστά γυμναστήρια Κιλκίς.

Κατά την περυσινή περίοδο λειτούργησαν 11 ηλικιακά τμήματα αγοριών και κοριτσιών εκ των οποίων τα 5 αγωνιστικά.

Οι προπονητές

ΧΑΡΗΣ ΚΑΜΨΙΑΔΗΣ: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κιλκίς. Αγωνίσθηκε στον Αετό. Εργάζεται ως προπονητής στον σύλλογο (ανδρικό,γυναικείο, κορασίδων, μικρών παγκορασίδων κοριτσιών)

ΘΩΜΑΣ (ΜΑΚΗΣ) ΚΟΓΙΑΣ: Γεννήθηκε στην Καρδίτσα, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Τρικάλων κατεύθυνσης αγωνιστικού αθλητισμού, με ειδικότητα στην καλαθοσφαίρισης. Από το 2011 εργάζεται και ως υπεύθυνος «ακαδημιών» σε ηλικιακά τμήματα, και τα τελευταία τρία χρόνια στον Αετό. Κατέχει δίπλωμα ΣΕΠΚ α’ κατηγορίας και ήταν α’ προπονητής σε ομάδα ανδριών στην Καρδίτσα. Αγωνίστηκε ως αθλητής στον ΓΣ Σοφάδων Καρδίτσας, στην Ολύμπια Λάρισας και στις μικτές ομάδες κλιμακίων Θεσσαλίας. Πανελληνιονίκης με την ομάδα εφηβων Ολύμπια Λάρισας και τώρα παίκτης στον Αετό.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΙΟΣ: Κάτοχος διπλώματος προπονητή καλαθοσφαίρισης α΄κατηγορίας, μέλος ΣΕΠΚ .
Προϋπηρεσία : ΑΕ Πυλαίας, Αγ. Παύλος Χαλκιδικής, ΧΑΝΘ, ΑΟ Αρετσούς, Μέγας Αλέξανδρος, ΠΟ Ν.Μουδανιών, ΠΑΣ Φίλιππος, ΑΟ Ατλαντίς , Ναύαρχος Βότσης και Αχιλλέας Τριανδρίας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΥΡΖΙΔΗ: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κιλκίς. Αγωνίσθηκε στις «ακαδημίες» του Αετού και είναι παίκτης του. Σπούδασε στην Μόσχα και αγωνίσθηκε στ τοπικό πρωτάθλημα στην ομάδα του Τρόιτσκ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]