Καλαίσθητη ιδιωτική παρέμβαση

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /

Το ανωτέρω στιγμιότυπο είναι αφιερωμένο εξαιρετικώς σε όλους εκείνους τους …εκ συστήματος ή «επί χάρτου» «μαχητές» της ποιότητας του περιβάλλοντος, είτε με την ευρεία είτε με την στενή έννοιά του, οι οποίοι εξαντλούν όλον τον «δυναμισμό» και την «ευαισθησία» τους σε «κηρύγματα» περί την υποχρέωση του κράτους και της αυτοδιοίκησης να μεριμνούν γι’ αυτό.
Απέναντι σ’ αυτήν την θεωρητική πλειοδοσία γιά το περιβάλλον, καταστηματάρχες της οδού Λέκκα, αντιπαραβάλλουν ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ την δική τους αντίληση, γι’ αυτό όπως και την αισθητική στις όποιες παρεμβάσεις γι’ αυτό.
Και η «εικόνα» δεν «μιλά από μόνη της» απλώς: Τα «λέει» ΟΛΑ.
Και ευτυχώς δηλαδή, που υπάρχουν και αυτοί οι «αθόρυβοι» …«μη ευαίσθητοι» γιά το περιβάλλον και την αισθητική των χώρων άνθρωποι, που δεν περιμένουν από κανένα κράτος και κανένα δήμο να πράξουν αυτό που πρέπει (και που θα έπρεπε ήδη να το είχαν πράξει).
Γι’ αυτό και το Κιλκίς, όπως και οποιοδήποτε περιοχή στην οποία ευδοκιμούν τέτοιες αντιλήψεις μπορεί να ελπίζει τουλάχιστον σε μία καλύτερη «εικόνα».
Μία «εικόνα» από την οποία αξίζει να παραδειγματισθούν οι περίοικοι κάθε περιοχής ή συνοικίας τη πόλης, που «σηκώνει» τέτοιες δηλωτικές καλαισθησίας παρεμβάσεις.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Περισσότερα

Να βρεις μιμητές

Μία από τις ευχάριστες “νότες” της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 23.1.23 υπήρξε αναμφιβόλως η παρουσία πολυμελούς ομάδας […]

Το φλουρί στον πρόεδρο

Το απόγευμα της Τρίτης 31.1.23, λίγο πριν την έναρξη της 2ης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας κόπηκε η καθιερωμένη βασιλόπιτα. […]

Και «καμμένες» και… άσβηστες

Μάλλον δεν συνιστά και την καλύτερη τιμή στην μνήμη του θρύλου του αντάρτικου του Πόντου Ευκλείδη Κουρτίδη… ο φωτισμός του […]

Δείτε ακόμα