Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Καλαίσθητη ιδιωτική παρέμβαση

Το ανωτέρω στιγμιότυπο είναι αφιερωμένο εξαιρετικώς σε όλους εκείνους τους …εκ συστήματος ή «επί χάρτου» «μαχητές» της ποιότητας του περιβάλλοντος, είτε με την ευρεία είτε με την στενή έννοιά του, οι οποίοι εξαντλούν όλον τον «δυναμισμό» και την «ευαισθησία» τους σε «κηρύγματα» περί την υποχρέωση του κράτους και της αυτοδιοίκησης να μεριμνούν γι’ αυτό.
Απέναντι σ’ αυτήν την θεωρητική πλειοδοσία γιά το περιβάλλον, καταστηματάρχες της οδού Λέκκα, αντιπαραβάλλουν ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ την δική τους αντίληση, γι’ αυτό όπως και την αισθητική στις όποιες παρεμβάσεις γι’ αυτό.
Και η «εικόνα» δεν «μιλά από μόνη της» απλώς: Τα «λέει» ΟΛΑ.
Και ευτυχώς δηλαδή, που υπάρχουν και αυτοί οι «αθόρυβοι» …«μη ευαίσθητοι» γιά το περιβάλλον και την αισθητική των χώρων άνθρωποι, που δεν περιμένουν από κανένα κράτος και κανένα δήμο να πράξουν αυτό που πρέπει (και που θα έπρεπε ήδη να το είχαν πράξει).
Γι’ αυτό και το Κιλκίς, όπως και οποιοδήποτε περιοχή στην οποία ευδοκιμούν τέτοιες αντιλήψεις μπορεί να ελπίζει τουλάχιστον σε μία καλύτερη «εικόνα».
Μία «εικόνα» από την οποία αξίζει να παραδειγματισθούν οι περίοικοι κάθε περιοχής ή συνοικίας τη πόλης, που «σηκώνει» τέτοιες δηλωτικές καλαισθησίας παρεμβάσεις.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα