Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Καιρού «καμώματα»

Η παρατεταμένη ανομβρία των τελευταίων πέντε μηνών είχε προκαλέσει, εκτός των άλλων, και πολλά προβλήματα στους αγρότες μας, καθώς είχε δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στο όργωμα των χωραφιών και, κατά συνέπεια, στις μετέπειτα φυτεύσεις καλλιεργειών.

Δεν είναι λίγοι αυτοί, που εξ αιτίας της υποχρεώθηκαν να προχωρήσουν σε ποτίσματα εν μέσω ολόκληρης φθινοπωρινής περιόδου, γιά να σώσουν την ανάπτυξη των σπαρμένων φυτών από τον μαρασμό και το “κάψιμο” τους.

Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών ήταν σίγουρα ένα “βάλσαμο” γιά την “διψασμένη” κιλκισιώτικη γη, όμως η παρατεταμένη διάρκεια και ισχύς της τις τελευταίες ώρες δείχνει, ότι ο καιρός… «το ‘χει παρακάνει», ιδίως γιά όσους ήδη έχουν σπείρει, καθώς, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, θα κάνουν πολύ καιρό να “μπούν” στα χωράφια.

Χώρια που οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο γιά συνέχιση βροχοπτώσεων αλλά και χιονοπτώσεων στα ορεινά, που θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Δυστυχώς και εδώ δεν καταγράφεται το «μέτρον άριστον».

Περισσότερα

Φωτοσχόλιο

Μετά το αποτέλεσμα των Ευροεκλογών

Συγχαρητήρια χωρίς ντροπή

Χωρίς ίχνος ντροπής ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Μηνάς Παπαδόπουλος απέστειλε συγχαρητήρια στον σφυροβόλο Κωνσταντίνο Ζάλτο γιά […]

Δείτε ακόμα