Πολιτική

«Οι καιροί και τα προβλήματα επιβάλλουν την συνεργασία» τονίζει η ΝΔ

Στα πολιτικά προστάγματα, τους κεντρικούς πολιτικούς στόχους αλλά και τον τρόπο και την λογική στην οποία θα πορευθεί προεκλογικώς αλλά και μετεκλογικώς η ΝΔ, σκιαγράφησαν κατά την διάρκεια ανάπτυξής τους σε τοπικά μέσα ενημέρωσης οι βουλευτές Σερρών Κωνσταντίνος Καραμανλής και Φλωρίνης Ιωάννης Αντωνιάδης μαζί με τον τοπικό βουλευτή Κιλκίς Γεώργιο Γεωργαντά, κατά την παρουσία τους στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κιλκίς, αμέσως μετά το πέρας των επισκέψεών τους σε φορείς του νομού μας.

Η συνέντευξη εντασσόταν στο πλαίσιο της προεκλογικής δραστηριότητας του κόμματος εν όψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.
Οπως χαρακτηριστικώς δήλωσε ο κ Καραμανλής η ΝΔ οφείλει να πορευθεί «με πνεύμα ενότητας μακριά από προσωπικές διαδρομές με ψυχραιμία, χωρίς φανατισμούς, έχοντας ως στόχο να επανεντάξει στις τάξεις της τους περισσότερους εκ των ψηφοφόρων της που την εγκατέλειψαν στο παρελθόν και στην χειρότερη των περιπτώσεων να προβληματίσει τους υπολοίπους, ούτως ώστε «να απαλλαγεί η χώρα από την χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων ετών».

Από την πλευρά του ο κ. Αντωνιάδης έδωσε περισσότερη βαρύτητα στην προεκλογική τακτική της ΝΔ επισημαίνοντας ότι δεν θα ακολουθήσει τις πρακτικές των υπερβολών και ψεμμάτων, που έχουμε συνηθίσει στο παρελθόν από διάφορα κόμματα, όπως αυτό του ΣΥΡΙΖΑ. Εσχάτως, τονίζοντας παράλληλα το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με άλλα κόμματα σε περίπτωση που η ΝΔ κατακτήσει στις εκλογές την πρώτη θέση, αλλά δεν θα έχει αυτοδυναμία.

Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες να ψηφίσουν με γνώμονα την λογική, και όχι τιμωρητικού τύπου συναισθήματα, όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν, και «που δυστυχώς», προκάλεσε περαιτέρω προβλήματα».
Οι τρεις νεοδημοκράτες βουλευτές, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της «Η» επεσήμαναν ότι το επίπεδο κυβέρνησης συνεργασίας θα καθορισθεί με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών.

«Οι καιροί απαιτούν συνεργασία καθώς τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα. Χρειάζεται να υπάρχει μία συνισταμένη σε ωρισμένα βασικά ζητήματα, όπως συνέβη και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που αντιμετώπισαν αντίστοιχες καταστάσεις», τόνισε ο κ. Καραμανλής, επισημαίνοντας παράλληλα τον «πολύ δρόμο που έχει να διανύσει ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση την τελευταία του στροφή προς το κέντρο».

Αναφερόμενοι στα περιθώρια, που υπάρχουν γιά εγχώριες κυβερνητικές επιλογές με δεδομένη την υπογραφή του «μνημονίου» οι τρεις νεοδημοκράτες βουλευτές υπογράμμισαν τις αλλαγές στο ΦΠΑ εστίασης από 23% σε 13%, εισφορά αλληλεγγύης μείωση 30%, το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά που είχε καταφέρει η συγκυβέρνηης επί πρωθυπουργίας του κ. Σαμαρά.

«Όλα αυτά», τόνισαν «χάθηκαν, από την πρόσφατη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και η επαναφορά του κλίματος αξιοπιστίας με τους εταίρους μας σε περίπτωση που η ΝΔ συμμετάσχει εκ νέου στην διακυβέρνηση της χώρας, θα προσφέρει την δυνατότητα αλλαγών και στην καθορισμένη «μνημονιακή» μας υποχρέωση.
Τέλος ειδική αναφορά έκαναν επί των αγροτικών ζητημάτων τονίζοντας την κάθετη αντίθεσή τους στον τρόπο φορολόγησής των, όπως αυτή έχει προταθεί στο πλαίσιο συμφωνίας του νέου «μνημονίου».
Κάτι που σημαίνει, όπως ανέφεραν, ότι ως αντιπολίτευση θα τα καταψηφίσουν και ως κυβέρνηση θα επιδιώξουν την εξεύρεση ισοδυνάμων μέτρων, όπως η πάταξη φοροδιαφυγής στα τσιγάρα, στο 25% των αδήλωτων εισοδημάτων από την γεωργία, αλλά και την καθιέρωση ως τεκμηρίου εργασίας των μελών των αγροτικών οικογενειών και την καταχώρηση της αμοιβής των στα έξοδα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα