Ειδήσεις Video

Καινοτόμες επιχειρήσεις του Κιλκίς επισκέφθηκε η υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης Φ.Αραμπατζή (Βίντεο)

Δύο κιλκισιώτικες εταιρείες παραγωγής προϊόντων, τα οποία συνδέονται αμέσως και εμμέσως με τον πρωτογενή τομέα, επισκέφθηκε την Παρασκευή 26.6.20 η σερραϊκής καταγωγής υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή.

Η αρχή έγινε από την εδρεύουσα στην περιοχή του τρίτου συγκροτήματος εργατικών κατοικιών εταιρεία «Σταραμάκι», η οποία καινοτομεί και παράγει πρωτοποριακά καλαμάκια, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη φυσικό στέλεχος σιταριού, και την εταιρεία παραγωγής συμπληρωμάτων ζωοτροφών “DROSVIT” του Γεωργίου Ζιούτα, στην περιοχή του Ζαχαράτου.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά τις ξεναγήσεις της στους χώρους παραγωγής από πλευράς των κκ Στέφανου Καμπέρη και Αθανάσιου Ζιούτα αντίστοιχα και παρουσία του συναδέλφου της στην κυβέρνηση βουλευτή Κιλκίς και υφυπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά και τοπικών στελεχών της ΝΔ, που την συνόδευσαν στις επισκέψεις της, η παρουσία της στο Κιλκίς είχε ως στόχο να δηλώσει την υποστήριξη της κυβέρνησης σε καινοτόμες και με οικολογικό χαρακτήρα επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, όπως της «Σταραμάκι», αλλά και επιχειρήσεις που στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα, όπως του κ. Ζιούτα.

Στο θέμα της αναγκαιότητας ύπαρξης κυβερνητικής στήριξης αναφέρθηκε εκτενέστερα και ο εκ των μετόχων της εταιρείας ”Staramaki” Πέτρος Παπαϊορδάνου τονίζοντας στην παρέμβαση του να ενταχθεί η προώθηση των ακριβών ,λόγο κόστους παραγωγής στην παρούσα φάση, προϊόντων της επιχείρησης σε επιδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα ,όπως αυτό που αφορά την εξάλειψη χρήσης πλαστικών στα ελληνικά νησιά, μιάς και όπως ανέφερε και ο κ. Καραμπέρης αυτή μέχρι τώρα παρέχεται μόνον από τρία ινστιτούτα του εξωτερικού.

Από την πλευρά του ο κ. Ζιούτας αναφέρθηκε κυρίως στον εξορθολογισμό παραμέτρων (τιμές γάλακτος στο αιγοπρόβειο ,ελληνοποιήσεις) που αφορούν το πελατολόγιο της επιχείρησης αγρότες και κτηνοτρόφους, εξάρωντας ταυτόχρονα τις σχετικές τελευταίες κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Στο περιθώρια των επισκέψεών της είχε την ευκαιρία να συζητήσει και με εκπροσώπους της αιγοπροβατοτροφίας, τους Θωμά Καρυπίδη και Γιάννη Σακαλή γιά ζητήματα, που αφορούν στον κλάδο τους και γενικότερα στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες στον έλεγχο τροφίμων, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη και του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη, που έσπευσαν να την συναντήσουν στους χώρους επίσκεψης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]