Πολιτισμός

Το φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας Κιλκίς σε πανελλήνιο φεστιβάλ


Το κουκλοθέατρο πάει παντού! Ακολουθεί ως πιστός φίλος και σύντροφος το παιδί και το συνοδεύει στην καθημερινότητά του, σε σχολικές και πρωτοποριακές δράσεις, στις κοινωνικές του εκδηλώσεις. Ισχυρή απόδειξη, η συμμετοχή του διεθνούς φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας Κιλκίς στο 2ο πανελλήνιο φεστιβάλ μαθητικού ραδιοφώνου που πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Απριλίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.
Στη μαθητική ραδιοφωνική συχνότητα συντονίστηκαν εκατοντάδες μαθητές από σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας. Στο πλαίσιο της μαθησιακής διαδικασίας και μύησης στην επικοινωνία που προσφέρει το ραδιοφωνικό μέσο, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή και με τον ονειρικό κόσμο του κουκλοθεάτρου. Περιεργάστηκαν τις κούκλες, υπέβαλαν ερωτήσεις σχετικά με τη διοργάνωση του 17ου διεθνούς φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας στην προϊσταμένη του τμήματος πολιτισμού του δήμου Κιλκίς Σοφία Κεσίδου και στον ειδικό σύμβουλο Απόστολο Σατανάκη ενώ παρέλαβαν ενημερωτικό υλικό( υφασμάτινες τσάντες με το σήμα του Φεστιβάλ και έντυπη έκδοση για την ιστορία της κούκλας). Άλλωστε η συμμετοχή των εκπροσώπων του δήμου Κιλκίς στο διήμερο μαθητικό φεστιβάλ αποσκοπούσε στην προώθηση του 17ου δεθνούς φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας Κιλκίς που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο.
Το καλαίσθητο περίπτερο του διεθνούς φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας Κιλκίς, που φιλοξένησαν οι διοργανωτές του 2ου πανελλήνιου φεστιβάλ μαθητικού ραδιοφώνου στο συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ ”Νικόλαος Γερμανός”, επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων νήπια, μαθητές δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων από τον δήμο Θεσσαλονίκης, τους δήμους Ευόσμου, Νεάπολης, Καλαμαριάς, Σερρών,Φλώρινας, Τρικάλων, Πατρέων, Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας, πολιτισμού, δόμησης, διαφάνειας Δημήτρης Τσαντάκης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στους διοργανωτές για την φιλοξενία του περιπτέρου του διεθνούς φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας Κιλκίς στο χώρο τέλεσης του 2ου πανελλήνιου φεστιβάλ μαθητικού ραδιοφώνου και προσκάλεσε όλους τους παλιούς και νέους φίλους του κουκλοθεάτρου και της παντομίμας, μικρούς και μεγάλους να δώσουν μαζικά το «παρών» τους στη λαμπερή γιορτή του 17ου διεθνούς φεστιβάλ που ανοίγει αυλαία στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς την Πέμπτη 14 Μαϊου και θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 26 Μαϊου.
Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Την ανάκληση της ΚΥΑ που υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν στους παρόχους ενέργειας τις επιδοτήσεις ζητά το Επιμελητήριο Κιλκίς

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, τον […]