Μήνυμα αλληλεγγύης από εθελοντές αιμοδότες της Γουμένισσας

Κοινωνία /

Ηχηρό μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης απετέλεσε η μεγάλη συμμετοχή εθελοντών αιμοδοτών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του μορφωτικού πολιτιστικού και λαογραφικού συλλόγου «Αγίου Τρύφωνος» για την 64η εθελοντική αιμοδοσία του, που διενεργήθηκε την Κυριακή 8.11.15 στο εντευκτήριο του συλλόγου.

«Οι αιμοδότες ανταποκρίθηκαν προσφέροντας λίγο από το αίμα τους που αποδεικνύεται σωτήριο για τους συνανθρώπους μας σε κρίσιμες στιγμές ενώ είχαν την ευκαιρία να λάβουν πληροφορίες για το εθνικό μητρώο αιμοδοτών που θα τεθεί σύντομα σε λειτουργία και στο οποίο θα καταχωρισθούν ηλεκτρονικά όλοι οι αιμοδότες», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, που συνεχίζει και καταλήγει ως εξής:

«…Η διοργάνωση της αιμοδοσίας από το νοσοκομείο Κιλκίς υπήρξε άψογη και η προσέλευση για την αιμοδοσία εξελίχθηκε ομαλά και χωρίς ταλαιπωρία.

Το διοικητικό συμβούλιο τόνισε, ότι θα συνεχίσει με τρόπο αυξητικό τις δράσεις του συλλόγου γύρω από την αιμοδοσία σε μία προσπάθεια διάδοσης της ιδέας της προσφοράς αίματος και των παραγώγων τους στην κοινωνία. Διότι η αιμοδοσία δεν είναι φιλανθρωπία, είναι καθήκον.

Η ευαισθησία για ανθρώπους που έχουν ανάγκη του αίματος την οποία επιδεικνύουν συνάνθρωποι προκειμένου να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, πρέπει να παραδειγματίσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει σε ανάλογες κινήσεις και άλλους συνδημότες».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Και με το «καρότο» και με το «μαστίγιο»

Παρά τους τόσους «κλυδωνισμούς», που υφίσταται το «οικοδόμημα» του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου εξαιτίας εσωτερικών ζητημάτων και της συνδυασμένης κρίσης των τελευταίων […]