Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

«Ηχηρές» απουσίες

Το θέμα της κατάργησης του κέντρου φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην Νέα Καβάλα εισηγήθηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας η επιτροπή διαβούλευσης του δήμου.

Μία επιτροπή, που συγκροτήθηκε και συνεδρίασε για πρώτη φορά στα χρονικά του δήμου Παιονίας, αν και έχει θεσμοθετηθεί από το 2011, όπως αποκάλυψε στην εν λόγω συνεδρίαση ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης.

Μάλιστα, εξ όσω έγιναν γνωστά, η σχετική εισηγητική πρόταση υπερψηφίσθηκε στην επιτροπή με οριακή απαρτία καθώς από τα 40 μέλη της επιτροπής το «παρών» στην σχετική συνεδρίαση έδωσαν μόλις 21 εξ αυτών, με τις απουσίες να είναι ιδιαιτέρως «ηχηρές», όπως επεσήμαναν τόσο ο κ. Σιωνίδης όσο και ο εκπρόσωπος της ελάσσονος μειοψηφίας Αναστάσιος Βασιλακάκης.

Τόσο «ηχηρές», όπως αποδεικνύουν και τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης, που προκαλούν απογοήτευση, καθώς η δημόσια διαβούλευση από φορείς και πολίτες είναι η πεμπτουσία της λειτουργίας της Δημοκρατίας και ιδιαιτέρως στην τοπική αυτοδιοίκηση, και η απουσία από αυτήν ιδίως από μεγάλους συλλογικούς φορείς, όπως εν προκειμένω μόνον με «άδεια ιατρού» θα μπορούσαν να… δικαιολογηθούν.

Περισσότερα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στο εκλογικό κέντρο της ΔΕΕΠ της ΝΔ στο Κιλκίς

Δείτε ακόμα