Αθλητισμός

Ηττα Αλέξανδρου Αξιούπολης στην Πολίχνη από τον Δία με 29-21

Την ήττα στην Πολίχνη με 29-21 από τον τοπικό Δία γνώρισε ο Αλέξανδρος Αξιούπολης την προτελευταία αγωνιστική ημέρα του χειροσφαιρικού πρωταθλήματος στ’ ομίλου β’ εθνικής κατηγορίας.
Έτσι, το αξιουπολίτικο συγκρότημα θα διεκδικήσει την άνοδο στην α2 από μειονεκτική θέση, καθώς υποχώρησε στην τρίτη θέση της κατάταξης, διατηρώντας θεωρητικές μόνον πιθανότητες ανάκτησης της επίσης μειονεκτικής δεύτερης την τελευταία αγωνιστική ημέρα.
Ο Αλέξανδρος «πλήρωσε τα σπσμένα» του αγωνιστικού «βραχυκυκλώματός» του στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα, οπότε και ο «ανεβασμένος» το τελευταίο διάστημα Δίας προηγήθηκε με 8-2.
Στην συνέχεια κατά το υπόλοιπο διάστημα του πρώτου ημιχρονίου και κατά το πρώτο ήμισυ της επανάληψης οι Αξιουπολίτες παρουσίασαν βελτίωση. Όμως, οι Πολιχνιώτες διέθεταν περισσότερες εναλλακτικές λύσεις σύνθεσεις και σε συνδυασμό με την μαχητικότητά τους κατάφεραν και να αντέξουν και να αντιδράσουν στην πίεση των αντιπάλων τους. Αυτό είχε ως επακόλουθο την αυξομείωση της διαφοράς μεταξύ δύο και τεσσάρων τερμάτων, χωρίς ο Αλέξανδρος να καταφέρει να δημιουργήσει προϋποθέσεις ισοφάρισης και ανατροπής.
Και όταν στο τελευταίο τέταρτο η ομάδα της Αξιούπολης «χρεώθηκε» με περισσότερες δίλεπτες αποβολές και υπέστη τις συνέπειες του ελλιπούς «βάθους» πάγκου, με την κόπωση εμφανή στους αγωνισθέντες παίκτες της, η γηπεδούχος επέβαλε πλήρως το παιχνίδι της, διπλασίασε την διαφορά και έφτασε με άνεση στην τελική επικράτηση.
Συγχρόνως, ο Δίας «αναρριχήθηκε» στην δεύτερη θέση, την οποία θα χάσει μόνον σε περίπτωση συνδυασμού ήττας του την τελευταία αγωνιστική ημέρα από τον ΠΑΣ Νέας Ελβετίας Θεσσαλονίλης και νίκης (σ.σ.: θεωρητικώς αναμενόμενης) του Αλέξανδρου επί του Μακεδόνος Θεσσαλονίκης.
Σε κάθε περίπτωση το αξιουπολίτικο συγκρότημα «ρίχνει» τώρα το «βάρος» της προσπάθειάς του στην προετοιμασία γιά τους κατατακτήριους αγώνες γιά την άνοδο, ανεξαρτήτως θέσεως.
Η σύνθεση:
Στεφανίδης, Πασιατάς 1, Ρ.Παπαρήγας 4, Καλαϊτζής 6, Αριστείδου 3, Κουζέλης 4, Μάρτσης 2, Σκάλα 1, Παλαιστής.
Η επόμενη ημέρα:
Kυριακή 13.4.14, 17.00, Αλέξανδρος Αξιούπολης-Μακεδών Θεσσαλονίκης
Τα πλήρη αποτελέσματα
Δίας Πολ.-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞ. 29-21
Ιπποκράτης Λαρ.-Νέα Ελβετία Θεσ. 17-20
Μακεδών Θεσ.-Απόλλων Σταυρ. 19-25
Δεν αγωνίσθηκε ο Σύνδεσμος Κωνσταντινουπολιτών Πυλαίας.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (13η αγωνιστική)
1. Συνδ. Κων/πολιτών Πυλ. 11 330-231 20
2. Δίας Πολίχνης 11 305-196 15
3. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞ. 11 314-272 14
4. Ν.Ελβετία Θεσ. 11 242-269 6
5. Απόλλων Σταυρουπ. 11 255-283 5
6. Ιπποκράτης Λαρ. 12 224-286 3
7. Μακεδών Θεσ. 11 215-332 -5
-Ξεκίνησαν με μείον πέντε βαθμούς Δίας Πολίχνης, Ν.Ελβετία Θεσσαλονίκης και Μακεδών Θεσσαλονίκης και με μείον τρεις ο Απόλλων Σταυρουπόλεως.
-Αφαιρέθηκε ένας βαθμός από τον Ιπποκράτη Λαρίσης.
Η επομένη ημέρα (Σάββατο 12.4.14)
Απόλλων Σταυρ.-Σύνδ. Κων/πολιτών Πυλ.
Ν.Ελβετία Θεσ.-Δίας Πολ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞ.-Μακεδών Θεσ.
Δεν αγωνίζεται ο Ιπποκράτης Λαρίσης

Περισσότερα

Αβεβαιότητα… από την μέση και κάτω!

Στις τέσσερις αγωνιστικές ημέρες, που απομένουν, έξι ομάδες είναι εκτεθειμένες στο θεωρητικό ενδεχόμενο να «μπλέξουν» στους αγώνες διαβάθμισης για την […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας